Tämä kaikki Klamydian ex-rumpalin surmasta tiedetään nyt – poliisin mukaan uhri puukotettiin, veriteossa yksi pääepäilty

Poliisi on edennyt Klamydia-bändin entisen jäsenen tappotutkinnassa. Tällä hetkellä henkirikoksessa on yksi pääepäilty, jonka vangitsemista puidaan tänään uudelleen Pohjanmaan käräjäoikeudessa.

Alkujaan todennäköisin syin taposta epäiltyinä vangittiin kolme henkilöä: uhrin 1976 syntynyt vaimo sekä 1976 ja -75 syntyneet miestuttavat.

Pääepäillyksi on muodostunut tuttavista vanhempi, 1975 syntynyt mies. 

Poliisin mukaan 1970 syntynyt uhri surmattiin rivitaloasunnossa Vaasan Gerbyssä joulupäivän yönä 25. joulukuuta. Asunnossa oli käynnissä kostea illanvietto.

Osoitetietojen perusteella asunto oli uhrin ja hänen vaimonsa koti.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario John Forslundin mukaan teossa on käytetty teräasetta, joka on poliisin hallussa. Poliisin tietojen mukaan asunnossa oli tapahtumien aikaan uhri ja epäillyt, jotka otettiin asunnosta kiinni ja heidät vangittiin.

Vaimo ja nuorempi miesepäilty vangittiin 28. joulukuuta, pääepäilty jo päivää aiemmin. 

Pääepäilty vangitsemiskäräjillä tänään

Vaimo pääsi tutkintavankeudesta vapaaksi viikko sitten maanantaina, mutta miehet ovat olleet edelleen vangittuina.

Tilanne saattaa muuttua tänään iltapäivällä. Tutkinnanjohtaja Forslundin mukaan kummatkin ovat vaatineet päästä vapaaksi tutkintavankeudesta. 

1975 syntyneen pääepäillyn vangitsemista käsitellään tänään uudelleen Pohjanmaan käräjäoikeudessa kello 14. Poliisi esittää, että mies pidetään edelleen vangittuna.

Poliisi harkitsee vielä aamupäivän aikana, pääseekö 1976 syntynyt toinen miesepäilty vapaaksi vai esitetäänkö myös häntä uudelleen vangittavaksi.

– Hänen osaltaan katsomme vielä, miten tehdään.

Koska kumpikin mies on vangittu todennäköisin syin taposta epäiltynä -perusteella, vangitsemisperusteiden täyttyminen pitää tarkistaa kahden viikon määräajan välein.

Sen vuoksi vangitsemisten uusintakäsittely tai -käsittelyt on pidettävä tänään.

Vaimo valitti ja vapautui

Myös uhrin vaimo vangittiin miesten kanssa samaan aikaan todennäköisin syin taposta epäiltynä. Hän oli kuitenkin valittanut käräjäoikeuden vangitsemispäätöksestä hovioikeuteen, jossa hänen vangitsemisperusteensa katsottiin olevan lievempi, eli "syytä epäillä".

Lievemmällä perusteella vangittujen henkilöiden vangitsemisperusteet tulee tarkistaa jo viikon kuluttua vangitsemisesta.

Uusintakäsittelyssään käräjäoikeus katsoi, että vaimon vangitsemisperuste on edelleen ainoastaan “syytä epäillä”, joten nainen pääsi vapaalle jalalle viikon tutkintavankeusajan jälkeen, 4. joulukuuta.

Tapahtumien kulku hämärän peitossa

Tekoa edeltävistä tapahtumista tutkinnanjohtaja on toistaiseksi vaitonainen.

– En tässä vaiheessa voi sanoa enempää motiivista. Poliisi tutkii mitä illan aikana on tapahtunut. Hätäkeskukseen on tullut pari soittoa sivullisilta, eli apua on hälytetty asunnon ulkopuolelta, tutkinnanjohtaja kertoo.

Poliisin käsityksen mukaan uhri ehti menehtyä asunnossa ennen kuin ambulanssi saatiin paikalle. 

Tutkinnanjohtajan mukaan kaikki epäillyt ovat olleet “suhteellisen vaitonaisia” yön tapahtumista.

– Kun viinaa on juotu, niin poliisinkin on vaikea tietää, mitä oikeasti muistetaan ja mitä ei. Poliisilla ei ole vielä oikein selkeää kuvaa tapahtumista, Forslund sanoo. 

Poliisi jatkaa tutkintaa kuulusteluilla ja odottaa muun muassa teknisen tutkinnan tuloksia KRP:n rikoslaboratoriosta. 

Uhri oli suositun Klamydia- yhtyeen jäsenenä vuosina 1988–1990.

7:12
Katso myös: Klamydian nokkamies Vesku Jokinen haastattelussa – 30 vuotta Klamydiaa.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja