Kuvat: Näin kauneusihanteet vaihtelevat eri puolilla maailmaa – 18 maan edustajat muokkasivat ihannevartalon

Brittiläinen terveysmyymäläketju Superdrug halusi tutkia sitä, miten kauneusihanteet vaihtelevat eri puolilla maailmaa.

Ketju pyysi graaffisia suunnittelijoita eri maissa muokkaamaan keskiverto naisen vartaloa sellaiseksi, mitä kyseisessä maassa pidetään yleisesti haluttavimpana. Testiin osallistui 18 maata.

Ohjeistus:

”Käsittele kuva sellaiseksi, että se vastaa maassasi vallitsevia kauneusihanteita. Yritämme selvittää, miten kauneusihanteet vaihtelevat eri puolilla maailmaa. Voit muokata myös vaatetusta, mutta vartalon pitää näkyä. Ei alastomuutta. Kaikki muut muutokset ovat sallittuja.

Tutkimuksen tehnyt Superdrug-ketju halusi kuvan muokkaukseen osallistuvien olevan naisia. Tutkimuksessa haluttiin nimenomaan keskittyä naisnäkökulmaan. Tämä ei kuitenkaan täysin totetunut, sillä kaikista maista ei löytynyt naista tehtävään. Kuvamuokkausten tekijöiden joukossa oli siis lopulta myös neljä miestä.

Tulokset olivat vaihtelevia.

täydellinen vartalo

Espanjalaisessa versiossa kuvaan oli hädin tuskin koskettu, kun taas kiinalainen versio näytti aivan toiselta.

Kiinassa muokattu kuva esittää naista, jonka arvioitu painoindeksi on noin 17, mikä Britannian terveysstandardien mukaan aikuisella tarkoittaa alipainoista. Sen sijaan Espanjan versiossa naisen painoindeksiksi arvioidaan noin 25,5, mikä luokitellaan lievästi ylipainoiseksi.

espanja kiina malli

Muut muokatut mallit mahtuvat normaalin painoindeksin piiriin. Tosin vartalon muoto vaihtelee hyvinkin paljon eri maiden kauneusihanteissa.

Kolumbialaisessa versiossa mallivartalo oli saanut lisää kurveja, kun taas meksikolaisen version lantiota oli kavennettu. Italialaiset taas olivat kasvattaneet naisen jalkojen pituutta ja muokanneet jopa naisen alusvaatteita. Egyptiläisessä versiossa lantionympärystä oli kasvatettu, kun taas eteläafrikkalainen kuvamuokkaus kavensi vartaloa poikamaisemmaksi.

italia egypti malli

Perussa naisen ihannevartalo on kurvikas ja vyötäröstä kapea. Myös Syyriassa ihannoidaan tiukkaa tiimalasivartaloa.

Amerikkalaisessa versiossa oli korostettu reisien väliin jäävää rakoa. Filippiiniläiselle naiselle taas oli tehty isommat rinnat.

Koko tutkimus on nähtävillä täällä

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja