Näin ikäero vaikuttaa suhteeseen: Vanhempi mies on kypsä ja aikuinen!

Suomalaisnaisten mukaan ikäero on hyvä asia!

Vanhempi mies ymmärtää naista, nuorempi on hauskaa seuraa – vai? Helmi kysyi lukijoiltaan, miten ikäero on vaikuttanut heidän suhteeseensa. Yli 1000 vastaajaa kävi kertomassa tarinansa.

Vastaajien mukaan ikäero saattoi olla siunaus, ja moni uskoi, ettei numeroihin tuijottamisesta ollut mitään hyötyä. Lue tarinat ikäeron vaikutuksesta onnistuneeseen suhteeseen!

Ikä ei merkitse mitään!

– 14 vuotta ikäeroa ei ole estänyt meitä olemasta yhdessä jo melkein 10 vuotta. Vakka on kantensa valinnut.

– Minulla ja miehelläni on 13 vuoden ikäero. Meni pitkään ennen kuin edes tiesin, paljonko ikäeroa on... Ikäero ei näy millään tavalla elämässämme. Itse olen aina viihtynyt itseäni huomattavasti vanhempien ihmisten keskuudessa, olen kai henkiseltä iältäni vanhempi. Mielestäni ikäero on ihan ok juttu, eikä siitä tarvitse tehdä sen isompaa numeroa. Muut asiaa kyllä jaksavat kauhistella, mutta meillä se ei tosiaan vaikuta millään muotoa.

– Tutustuin aikoinaan minua 15 vuotta vanhempaan mieheen. Ollaan oltu nyt 21 vuotta yhdessä, 16 vuotta naimisissa.

– Ikäero yli 10 vuotta. Tunsimme töiden kautta noin 15 vuotta sitten. Siinä oppi tuntemaan toisen ihmisen ajatusmaailman, ja se tuntuikin ihan omalta. Eroprosessit olivat jo käynnissä ja huomasimme rakastavamme toisiamme. Erosimme hiukan eri tahdissa, ja viiden kosinnan jälkeen suostuin kihloihin. Meillä on kolme lasta kummallakin. Mieheni maksaa joka kuukausi summan rahaa lapsille, minun lasteni isä ei ole koskaan huolehtinut tai edes maksanut elatusta. Lapset ovat sopeutuneet yllättävän hyvin tämmöiseen perheeseen. Aviopuolisoni kanssa elän uskomatonta aikaa, vastoinkäymisiä on ollut käsittämättömän paljon. Olemme selvinneet niistä kaikista! Tyttäreni isä hylkäsi hänet eron jälkeen, mutta aviopuolisoni on hänen uusi isänsä. Hän tukee ja motivoi tytärtäni uusiin haasteisiin. Hän on paras mies, olemme olleet naimisissa jo seitsemän vuotta. Hän on esimerkkinä kahdelle pojalleni. Odotan eläkepäiviä ja terveyttä, jotta voin viettää ne aviomieheni kanssa! Elämme hyvää ja avointa, pelotonta aikaa. Hän, minä ja me

– Olemme ns. vanhempi pariskunta, ja olemme olleet yhdessä 24 vuotta, josta naimisissa 21 v. Parisuhde toimii, mies on 11 vuotta nuorempi. Emme ole huomanneet mitään eroavaisuuksia suhteessamme, on vain kypsytty kumpainenkin elämän saatossa. Suosittelen tätä ratkaisua. Lapsia on viisi kappaletta, nuorin 15 vuotta. Onni kukoistaa!

– Olemme olleet onnellisesti yhdessä kohta kuusitoista vuotta. Mieheni on minua neljätoista vuotta vanhempi. Löysin hänessä sielunkumppanin. Yhteisiä lapsia ei ole. Hänellä on kolme, ja nyt jo lastenlapsiakin. Minulla ei ole lapsia, mutta nyt lastenlasten myötä olemme saaneet niitä yhdessä hoivata. Ikä on vain numeroita, paljon on kiinni mielenvirkeydestä.

– Mieheni on 16 vuotta vanhempi ja olen ollut onnellisesti naimisissa hänen kanssaan kuusi vuotta. Kun olen nuorempi, niin ei ainakaan valittele minun rypyistäni eikä harmaista haivenista enkä minä hänen, koska en huomaa niitä. Rakkaus on vahva, siitä kertoo jo raamattukin.

– Ikäeroa 5-10 vuotta. Koska avoliittoni yhä jatkuu, niin kai se sitä rakkautta on: jo yli kolmekymmentä vuotta eikä loppua näy!

"Ihanan lapsellinen mies!"

– Ikäeroa on tasan 12 vuotta ja 5 kuukautta. Olemme olleet yhdessä kaksi vuotta ja hyvin menee. Ihanan lapsenmielinen, mutta ei lapsellinen mies.

– Tuleva mieheni on minua 19 vuotta vanhempi. Ikähän on vain numeroita! Ihminen on niin vanha kuin itse haluaa... Huumori ja iloisuus nuorentavat!

– Miehelläni ja minulla on ikäeroa 11 vuotta. Mieshän ei koskaan kasva aikuiseksi, joten ehkä se on tasannut "ikäeroa". Mielestäni ihmistä pitää katsoa kokonaisuutena eikä tuijottaa numeroa tai tiettyä ominaisuutta. Olen enemmän kuin tyytyväinen!

"Vihdoinkin löysin aikuisen miehen"

– Ikäeroa on yli 10 vuotta. Tulen toimeen hänen kanssaan paremmin kuin aikaisempien kumppanien kanssa. Voi johtua siitä, että en ole koskaan tullut toimeen ikäisteni miesten kanssa. Hän on ensimmäinen reilusti minua vanhempi, ja tämä näkyy selvästi suhteessa. Asioita on helpompi käsitellä yhdessä ja hän osaa käyttäytyä naisia kohtaan kunnioittavammin kuin nuoremmat miehet. Olemme edelleen onnellisesti suhteessa.

– Ikäeroa on yli 10 vuotta. Naimisissa ja vauva tulossa. Vihdoinkin kypsä ja aikuinen mies.

– Minulla on nykyisen mieheni kanssa kuusi vuotta ikäeroa, ja ei haittaa yhtään. Mies on sopivan kypsä ja malttaa jo asettua aloilleen.

– Meillä on ikäeroa poikaystävän kanssa lähes neljä vuotta. Hyvin on sujunut tähän asti ja huhtikuussa syntyi yhteinen lapsi. Vanhemman kanssa on helpompi seurustella, kun hän on kypsempi kuin omanikäiset.

– Kolmen vuoden ikäero. Kolmen vuoden seurustelun jälkeen olemme edelleen onnellisesti yhdessä ja juuri muuttaneet yhteen. On ihanaa, kun kultani on hieman minua vanhempi, se saa minut tuntemaan itseni naisellisemmaksi ja suojelluksi.

Seksikäs suhde

– Itse olen 28-vuotias, aviomieheni on 37-vuotias ja suhde toimii paremmin kuin hyvin! Itse pidän juuri siitä että mies on minua vanhempi. Myös seksielämämme on erittäin intohimoista ja uskon sen johtuvan osittain ikäerostamme.

– Rakkaani on minua 16 vuotta nuorempi. Omat lapseni ovat jo isoja, joten saan olla hänen pienille lapsille kaveri, joka antaa "viisaita neuvoja". Seksielämä on nyt minulla laadukasta, saapa nähdä, kuinka kauan hän jaksaa kyydissäni!

– 36 vuotta ikäeroa, eikä tunnu missään. Ikä on vain numeroita, ja minua vanhemmat miehet kiihottavat enemmän kuin nuoret pojanklopit. Haluan miehen, en poikaa.


– Parhaimmat seksikumppanit ovat olleet itseäni 10 vuotta vanhempia, itse olen siis 25-vuotias. Osaavat lukea naista ihan eri tavalla, vuosien harjoittelu on tuottanut tulosta. Sen sijaan ikäiseni miehet ovat usein aika pihalla ja keskittyvät vain omaan nautintoonsa. Homma on myös nopeammin ohi... Seurustelut "vanhempien" miesten kanssa eivät ole sujuneet, koska nuo vapaana olevat ovat sitten juuri niitä sitoutumiskammoisia, joita eivät seurustelut kiinnosta. Otan siis sen mitä saa, eli hyvää seksiä!

– Ikäeromme on yli 10 vuotta. Suhde jatkuu edelleen rakastelukaveruutena. Parasta kun nainen on 15 vuotta vanhempi kuin mies. Sitä nuorempi tuntuu hiukan oudolta mutta en karsasta sitäkään. En voisi kuvitella enää ikäistäni tai itseäni vanhempaa miestä. Tai ainakin miehen tulisi olla keskivertoa nuorekkaampi sekä mieleltään että ulkoiselta olemukseltaan kuten itsekin olen. Onneksi ainakin vielä nimenomaan nuoret miehet osoittavat positiivisesti huomiotaan.

Rakkaus jatkuu menetyksen jälkeenkin

– Minulle kävi hyvin, vaikka mies oli kahdeksan vuotta vanhempi. Olin hänen kanssaan naimisissa 35 vuotta. Avioliittomme oli onnellinen ja loppui hänen kuolemaansa. Mies oli yhtä lapsellinen kuin minäkin, kun aloimme seurustella.

– Ikäeroa oli 16 vuotta. Alussa luulin, että vähemmän, mutta sitten pakotin hänet näyttämään ajokorttinsa luottamuksen nimissä. Hän itse piti itseään vanhana ja kaiken nähneenä. Minua ikäero ei olisi haitannut, mutta hän pelkäsi menettävänsä minut nuoremmalle – se oli turha pelko, olin niin rakastunut. Lopulta hän sairastui syvään masennukseen, suhde ei kestänyt tätä. Hänellä on aina paikka minun sydämessäni, vaikkei hän jaksanutkaan elää.

– Ikäeroa oli 5-10 vuotta. Mentiin naimisiin, saatiin lapsia ja lastenlapsia, nyt elelen leskenä.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja