Näin ikä vaikuttaa hiustyyliisi: Nämä lookit vanhentavat

Tiesitkö, että tumma hiusväri tuo kasvoillesi lisää vuosia ja lyhytkin malli voi saada sinut näyttämään ikäistäsi vanhemmalta? Näin ikä vaikuttaa hiusten muotoiluun ja hoitoon.

Mitä vanhemmaksi tulet, sitä tärkeämmäksi oikean hiusmallin valinta tulee. Näillä vinkeillä onnistut valitsemaan juuri sinulle sopivan mallin eri ikäisenä.

30

Kolmekymppisenä moni nainen tasapainoilee tosissaan perhe-elämän ja työelämän yhdistämisen välillä. Kiireisen naisen kannattaa panostaa silloin ainakin yhteen asiaan: hyvään leikkaukseen. On tärkeää, että kampaaja löytää hiustyylin, joka sopii juuri sinun tyyliisi ja elämäntapaasi. Älä siis pese hiuksiasi juuri ennen kampaajan tuolille istumista, sillä märät hiukset eivät paljasta muun muassa sitä, miten muotoilet hiuksesi.

40

Neljänkymmenen vuoden tienoilla naisilla on jälleen enemmän aikaa panostaa itseensä. Aikuinen nainen tietää jo mitä haluaa ja tämän pitäisi näkyä myös hänen tyylissään. Tässä iässä moni nainen suunnittelee värjäävänsä ensimmäisiä harmaita sävyjä pois hiuksistaan. Epävarman on hyvä valita väri, joka liukenee pois hiuksista muutaman pesukerran jälkeen, sillä väri on peittävä, mutta silti hellävarainen. Hiusnaamion käyttäminen kerran tai kaksi viikossa suojaa hiuksiasi rasitukselta.

50

Moni nainen huomaa viisikymppisenä, että hiusten rakenne muuttuu hormonaalisten muutosten myötä. Harmaantumisen lisäksi hiukset ohenevat, minkä takia moni leikkaa hiuksensa lyhyiksi. Muista kuitenkin keskustella mallista asiantuntevan kampaajan kanssa, sillä lyhytkin malli voi saada sinut näyttämään vanhemmalta. Otsatukka on usein toimiva valinta.

Valitse aitoa hiusväriäsi pari sävyä vaaleampi väri, sillä näin harmaat sulautuvat hiuksiisi. Vältä tummia sävyjä, sillä ne vanhentavat.

60 +

Ikääntyessämme hiukset kuivuvat ja ohenevat. Juo paljon vettä ja keskity ruokavalioon, jossa on paljon välttämättömiä rasvahappoja. Ne auttavat hiuksiasi pysymään kiiltävinä ja vahvoina.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Osittainen lähde: Female First

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja