Näin hurjasti enemmän lapsiperheen elämä maksaa pääkaupunkiseudulla!

Kiinteistöliiton tuoreen selvityksen mukaan lapsiperheet maksavat vuokra-asunnosta pääkaupunkiseudulla 400 euroa enemmän kuin Kouvolassa ja Porissa. Omistusasuminen Helsingissä maksaa yli 2 000 euroa.

Lapsiperheen asuminen vuokralla 90 neliön kerrostalohuoneistossa maksaa Helsingissä ja Espoossa 1 200 euroa. Kouvolassa ja Porissa asuminen samankokoisessa vuokra-asunnossa maksaa 800 euroa kuukaudessa. Vastaavasti asuminen 30 neliön vuokrayksiössä maksaa Helsingissä miltei 600 euroa kuukaudessa. Kouvolassa, Porissa, Hämeenlinnassa ja Lahdessa yksiön vuokra on 350–400 euroa kuukaudessa.

Lapsiperhe maksaa Helsingissä yli 2 000 omistusasumisesta

Lapsiperheen asuminen maksaa pääkaupunkiseudulla jopa yli kaksi kertaa enemmän kuin Porissa, Kouvolassa, Oulussa ja Rovaniemellä. Ero selittyy pääkaupunkiseudun korkeilla asuntojen hinnoilla. Lapsiperheen kerrostaloasuminen maksaa omistusasunnossa Helsingissä keskimäärin runsaat 2000 euroa, kun edellä mainituissa neljässä kaupungissa siihen riittää runsas 1000 euroa. Rivitaloasuminen maksaa Helsingissä ja Espoossa 90 neliön omistusasunnossa 1700 euroa ja Kouvolassa ja Porissa noin 900 euroa kuukaudessa.

Omakotiasumisen hinta Helsingissä ja Espoossa omaa luokkaansa

Asuminen sähkölämmitteisessä 120 neliön omakotitalossa maksaa Helsingissä ja Espoossa 1800 euroa ja Kouvolassa ja Porissa puolet vähemmän eli 900 euroa kuukaudessa. Pääkaupunkiseudulla lapsiperheet maksavat omakotiasumisesta lähes 400 euroa enemmän kuukaudessa kuin rivitaloasumisesta.

Toisaalta omakotiasukkaat asuvat huomattavasti väljemmin kuin kerros- ja rivitaloasukkaat. Laskelmissa ei ole huomioitu piha- ja ulkotöiden hintaa, mikä saattaa olla iso osa asumismenoja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja