Mainos

Näin helposti palveluntarjoaja voi vakoilla älykotia – tietää jopa milloin nukut

Cornellin yliopiston tutkimuksesta selviää, kuinka helposti intiimiä tietoa voi päätyä älykodin kautta internet-palveluntarjoajan käsiin, uutisoi Techcrunch.

Älykodit ja esineiden internet ovat herättäneet paljon kysymyksiä niihin sisältyvistä tietoturvariskeistä. Cornellin yliopiston tutkijoiden mukaan syytä huoleen on, sillä internet-palveluntarjoaja pystyy saamaan helposti käsiinsä hyvinkin intiimejä asioita älykodin asukkaista.

Useat älykodin laitteet on varustettu sensoreilla, jotka havaitsevat asukkaiden liikkeitä ja välittävät niistä tietoa internetiin myös offline-tilassa. Niistä voi vuotaa netin kautta tietoa myös silloin, kun laitteet eivät ole käytössä.

Cornellin yliopiston tutkimuksessa havaittiin, että jopa silloin kun tiedot on kryptattu, internet-palveluntarjoaja voisi saada halutessaan selville monia asioita älykodin asukkaiden elämästä.

Esimerkiksi unenlaatua tarkkailevien laitteiden kautta palveluntarjoaja voi halutessaan pitää kirjaa siitä, milloin laitteen käyttäjä nukkuu. Käyttäjän liikkeistä voi päätellä paljon myös sen perusteella, milloin ja miten televisiota käytetään, kuinka usein ovia avataan tai milloin esimerkiksi kellarin valoja pidetään päällä.

Jos älykotiin on kytketty liiketunnistimilla varustettuja turvakameroita, palveluntarjoaja voi halutessaan tarkkailla, milloin niissä näkyy liikettä.

Tutkijat löysivät ongelmalle myös varteenotettavan ratkaisun. Jos älykodista lähtevän tietoliikenteen seassa lähettää hämäyksen vuoksi satunnaista ylimääräistä dataa, vakoilu dataliikenteen määrän perusteella vaikeutuu huomattavasti.

***

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.