Mainos

Näin Ere Kokkosta muistellaan - katso videot

Hyvälle ystävälle ja pitkäaikaiselle työtoverille Jukka VirtaselleEre Kokkosen poismeno oli shokki. Kuolema oli järkytys, vaikka Jukka tiesi Eren sairaudesta enemmän kuin julkisuudessa oli ollut esillä.

Virtasen piti iltapäivällä neljän maissa soittaa ystävälleen, mutta tieto kuolemasta tuli pari tuntia aiemmin.

"Miehet, jotka tunsivat Uuno Turhapuron" -revyyn yhteistyökuviot jäivät näin kesken.

Poismeno pysyy Jukka Virtasella mielessä. Mutta hän painottaa, että Eren muisto ja hänen merkityksensä suomalaisessa tv-viihteessä ja elokuvassa sekä monella muulla sektorilla ei häviä koskaan.

Ere Kokkonen oli suuri viihteentekijä Suomessa. Hän oli hyvin asennoitunut siihen tehtäväänsä mitä kulloinkin teki. Hän oli määrätietoinen, itsepäinen ja luova, Virtanen toteaa.

Itsepäisyys ja hankaluus olivat myös hänen voimansa. Hän tiesi mitä tahtoi ja piti mielipiteistään kiinni. Hankalat puolet jäivät hyvien puolien varjoon. Hän oli hyvä kaveri ja lojaali kavereitaan kohtaan.

Hän oli "suuri pieni mies" elokuvamaailmassa.

Eren käsikirjoitusten alku muistetaan

Hänen ammattitaitonsa kehittyi vuosien saatossa niin hyväksi, että hän pystyi kehittämään suomalaista nuorta viihdekulttuuria. Hän oli hyvä yksinäänkin tekemään isoja viihdejuttuja.

-Eren käsikirjoitus alkoi aina samoilla sanoilla: "Otetaan studioon kaksikymmentä kaunista naista."

Jukka Virtanen teki elokuvayhteistyötä Ere Kokkosen kanssa. Ere oli tuotantopäällikkönä Speden leffoissa ja hän oli erinomainen organisaattori, Jukka Virtanen kertoo. Spede, Ere ja Jukka tekivät lukuisia käsikirjoituksia yhdessä.

Johtaessaan Maikkarin tv-viihdettä Ere loi erittäin hyvän ilmapiirin, Jukka Virtanen muistelee. Ere Kokkonen työllisti Speden Turhapuro-elokuvilla paljon alan ammattilaisia.

Pyysalo: Teatteri oli Eren ensirakkaus

Tuottaja Päiviö Pyysalo muistelee Ere Kokkosta paitsi Suomen elokuva- ja tv-viihdealan suurena nimenä, myös lahjakkaana teatterialan ammattilaisena.

Kokkonen perusti Komediateatteri Arenan, jonka esitykset alkoivat syksyllä 1995.

- Teatteri oli Eren ensirakkaus jo ihan nuorena. Teatteri oli myös hänelle salainen pitkä haave - teatterin parissa hän ajatteli tekevänsä parhaat työnsä, Pyysalo pohtii.

Pyysalo kertoo nähneensä kaikki Kokkosen teatterityöt.

- Eren ja koko teatteriväen työt paranivat vuosi vuodelta. Ere piti pari viikkoa sitten ensi-illassa kauniin puheen. Kukaan ei olisi silloin uskonut, että kaikki päättyy näin pian.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja