Näillä ruoka-aineksilla ihosta saa upean ja heleän

Terveellisellä ruokavaliolla voi edistää ihonhoitoa. Katso kymmenen ainesosaa, jotka kannattaa ehdottomasti lisätä päivittäisten syötävien joukkoon.

Kaupanhyllyt ovat täynnä erilaisia kauneuden hoitotuotteita, mutta joskus kannattaa kuitenkin suunnata enemmin ruokaosastolle kauneusosaston sijaan.

Paprika

Piristävää paprikaa voi nauttia niin kypsennettynä kuin ihan sellaisenaankin. Kyseisen ruoka-aineen terveysvaikutukset ovat todella hämmästyttäviä. Yksi paprika sisältää keskimäärin 100 prosenttia päivän C-vitamiini tarpeesta. Se sisältää myös kuituja sekä B6-vitamiinia. Paprikan sisältämä karotenoidi ehkäisee ryppyjen muodostumista ja piristää verenkiertoa. Karetenoidien ansiosta myös iho voi paljon paremmin.

Tumma suklaa

Tummassa suklaassa on paljon antioksidantteja, flavonoideja sekä rasvahappoja, jotka saavat ihon hehkumaan. Tumman suklaan syöminen myös laskee verenpainetta ja piristää verenkiertoa, mikä taas tekee ihosta terveemmän näköisen. Tumman suklaan kaakaopitoisuuden tulisi kuitenkin olla vähintään 80 prosenttia, jotta siitä saataisiin riittävästi terveyteen vaikuttavia antioksidantteja.

Lohi

Lohen syömisen on huomattu lievittää stressiä ja masennusta. Lohta syömällä saat myös tarpeeksi D-vitamiinia, joka on hyväksi koko keholle. Lohessa on runsaasti omega-3-rasvahappoja, jotka taistelevat tulehduksia, ryppyjä ja aknea vastaan. Lohta syömällä ehkäiset muun muassa päänahkaa kuivumasta ja saat kiiltävät hiukset.

Kookosöljy

Kookosöljyä voi käyttää ihon kosteutukseen ja sitä voi myös syödä. Syö esimerkiksi päivittäin yksi ruokalusikallinen kookosöljyä ja huomaa sen terveysvaikutukset. Kookosöljy sisältää muun muassa tärkeitä rasvahappoja sekä E-vitamiinia, jotka pitävät ihon kosteana, pehmeänä ja estää myös ryppyjen ilmestymistä. Useiden tutkimusten mukaan kookosöljy pitää myös aknen ja kilot loitolla.

Vihreä tee

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja sekä teaniini-nimistä aminohappoa, joka lievittää stressiä. Vihreä tee alentaa korkeaa verenpainetta ja rentouttaa, joten sen hyödyt näkyvät takuulla positiivisesti jokaisen kehossa.

Pinaatti

Pinaatista saa paljon muun muassa rautaa, kalsiumia ja magnesiumia. Myös kyseisen raaka-aineen sisältämät vitamiinit ovat erinomaisia ihonhoitoa ajatellen.

Selleri

Sellerissä on paljon K-vitamiinia, joka piristää verenkiertoa ja lievittää stressiä. Kosteutus on iholle äärimmäisen tärkeää ja sellerin syöminen pitää ihon tarpeeksi kosteutettuna, joten kannattaa syödä selleriä vähintään joka toinen päivä.

Siemenet

Chia-siemenet, auringonkukan siemenet, kurpitsansiemenet ja pellavansiemenet edistävät ihon hyvinvointia. Nämä siemenet sisältävät runsaasti ainesosia, jotka vähentävät ryppyjä, kosteuttavat ihoa ja vähentävät myös aknen oireita.

Papaija

Papaijan syöminen on hyväksi ruoansulatukselle. Se myös sisältää paljon C-vitamiinia ja beetakarotiinia, jotka suojelevat ihoasi muun muassa auringonsäteilystä johtuvia haittoja vastaan.

Porkkana

Porkkanan syöminen on hyväksi näölle ja iholle. Porkkanan syöminen hellii ihoa, joten se kannattaa todella lisätä päivittäiseen ruokavalioon.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Amerikanki

Lue myös:

    Uusimmat