Näillä asemilla bensa ja diesel ovat nyt halvimmillaan – tankkauspaikalla todellakin on väliä

Bensan hinta jatkaa nousuaan – tästä se johtuu 1:21
Tällä videolla selitetään, miksi bensa on nyt niin kallista.

95-oktaanisen bensiinin kahden euron raja ylittynee pian kaikilla Suomen huoltoasemilla. Autoilun kustannukset jatkanevat nousuaan polttoaineiden kallistuessa Ukrainan sodan seurauksena.

Halvinta 95E10-laatuista bensaa saa tällä hetkellä Tampereelta Lielahden Prisman ABC-asemalta sekä Iin Autokeitaan Teboililta.

Kyseessä ovat Polttoaine.netin mukaan Suomen ainoat alle kahden euron litrahinnan alittavat asemat. Tampereella litra ysivitosta maksoi eilen tiistaina 1,997 euroa, Iissä 1,998 euroa.

Sen sijaan kalleinta 95-oktaanista on tankattu Oulaisten Teboililla, jossa sen hinta kävi Polttoaine.netin hintatietojen mukaan peräti 2,459 eurossa litralta*. Maanantaina Suomen kallein bensalitra löytyi Porin Pihlavan SEO-asemalta, mutta se maksoi "vain" 2,379 euroa per litra.

98-oktaanisen hinta on pompannut yli kahteen euroon kaikkialla. Iin Autokeitaan Teboilin myymä Suomen halvin 98 maksaa sekin jo 2,088 euroa litralta.

Hinnakkainta dieseliä myydään Virtasalmen Seolla, jossa sen litrahinta oli eilen 2,350 euroa. Dieselautoilija pääsee halvimmalla Luvian ABC:llä, jossa hinta oli 1,935 euroa litralta. Alle kahdessa eurossa ollaan vielä myös Rovaniemellä, Kuopiossa, Suonenjoella, Tampereella ja Iissä.

Polttoaineiden on arvioitu kallistuvan entisestään Ukrainan sodan vuoksi.

* torstaina 10.3. Polttoaine.net kertoo 95E10:n hinnan kyseisellä asemalla olleen 2,204 euroa per litra.

Lue myös:

    Uusimmat