Kaleva: Teboilin viestintäjohtaja pyysi toimittajalta, ettei tämä käyttäisi artikkelissaan sanaa "sota"

Teboil-huoltamon ikkunat töhrittiin Z-symbolein Espoossa – kauppias:"Olemme sijaiskärsijöitä" 2:01
Teboil-huoltamon ikkunat töhrittiin Z-symbolein Espoossa – kauppias: "Olemme sijaiskärsijöitä".

Venäläisen Lukoilin omistuksessa olevan huoltoasemaketju Teboilin viestinnästä esitettiin oululaiselle sanomalehti Kalevalle poikkeuksellinen pyyntö.

Kalevan toimittaja Elina Niskasaari kertoo maanantaina julkaistussa kirjoituksessaan, että Teboilin markkinointi- ja viestintäjohtaja Toni Flyckt pyysi häntä käyttämään Teboil-artikkelin yhteydessä sanan sota sijaan esimerkiksi sanaa konflikti.

Kyseiset sanat olivat artikkelissa Niskasaaren mukaan Flycktin omien sitaattien ulkopuolella, joten kyse ei ollut Flycktin sanavalinnoista, vaan toimittajan omasta tekstistä.

Flyckt oli saanut sitaattinsa konteksteineen nähtäväkseen ennen artikkelin julkaisua, kuten journalistiseen prosessiin kuuluu haastateltavan niin toivoessa, Niskasaari selventää.

– Luonnollisestikaan en pyyntöön suostunut, sillä vapaan median maassa ymmärrämme, että kyseessä on Venäjän aloittama sota Ukrainassa, Niskasaari perustelee.

"Emme osallistu poliittisiin keskusteluihin"

Flyckt kertoi Kalevalle Teboilin keskittyvän liiketoimintaansa, minkä vuoksi hän totesi Teboilin pysyvän erossa "poliittisista keskusteluista".

– Me olemme tehneet sen linjauksen, että emme osallistu poliittisiin keskusteluihin, emmekä siksi käytä sanaa sota, Flyckt sanoi Kalevalle.

Teboilin omistava Lukoil on toivonut Ukrainan "konfliktin" pikaista päättämistä diplomatian keinoin.

Lähde: Kaleva

Lue myös:

    Uusimmat