Naapurit suivaantuivat Maurice-kukon kiekumisesta aamuisin, haastoivat linnun oikeuteen – ranskalaiskukko sai nyt tuomioistuimen hyväksynnän kiekaisuilleen

Torstai oli toivoa täynnä ainakin ranskalaiskukko Mauricelle ja tämän omistajalle. Tuomioistuin julkisti nimittäin päätöksensä, jossa Mauricelle annettiin lupa kiekua aamuvarhain.

–  Maurice voitti ja kantajien täytyy maksaa hänen omistajalleen tuhannen euron vahingonkorvaukset, kertoi kukon ja tämän omistajan asianajaja Julien Papineau uutistoimisto AFP:lle.

Oikeuteen asian vei Mauricen naapurit, joita tämän aamuinen kiekuminen kismitti.

Mauricen omistaja Corinne Fesseau kertoi oikeudessa, että kukaan ei ole valittanut Mauricen äänenavauksista ennen kuin naapuriksi tuli kesäpaikan hankkinut eläkeläispariskunta. Pariskunta valitti heräävänsä joka aamu kello 4, kun Maurice kiljaisee herätyksensä.

Fesseau sanoi yrittäneensä hiljentää lemmikkinsä muun muassa peittämällä sen häkin mustilla kankailla, mutta mikään keino ei ole hiljentänyt Mauricea.

Tuomioistuimen päätöksen jälkeen voitonriemuinen Fesseau sanoi uuden "Mauricen lain" turvaavan maaseudun äänet.

Mauricen tapaus alkoi naapurusten välisenä kiistana, mutta se paisui kansalliseksi tapaukseksi. Esimerkiksi 140  000 ihmistä allekirjoitti adressin, joka kantoi nimeä "Pelasta Maurice".  

Lue myös:

    Uusimmat