Myymässä asuntoa? Näin kotisi erottuu edukseen sunnuntain näytöissä

Kiinteistönvälitysketju Huoneistomarkkinoinnin (Huom!) ammattilaiset kertovat, mitä asunnonvaihtajan kannattaa tehdä kotonaan näytön lähestyessä. Miten koti erottuu edukseen kilpailussa?

Tärkein neuvo Huomin välittäjiltä on: siivoa, siivoa, siivoa! Myytävän asunnon on oltava ennen kaikkea siisti. Houkutteleva sisääntulo luo asunnon ensivaikutelman, ja siisti asunto huokuu tilaa ja kutsuu peremmälle. Järjestä kengät eteisessä siistiin riviin ja vie ylimääräiset kokonaan pois.

Vähennä kodin kalusteita, piilota ylimääräiset tavarat pois, kerää henkilökohtaiset tavarat kaappeihin ja lelut laatikkoihin. Järjestä jäljelle jäävät tavarat ojennukseen ja muista pestä myös lattiat.

Jemmaa keittiön pöydiltä ylimääräiset koneet ja tiskit puhtaina kaappeihin. Tiskikone tai pyykinpesukone ei saa jäädä päälle esittelyn ajaksi. Älä unohda wc:tä ja kylpyhuonetta – pytyn kansi alas ja puhtaat pyyhkeet esille.

Perusasioiden ollessa kunnossa ostajien kiinnostuksen voi herättää pienillä lisäpanostuksilla:

1. Tuoksu. Tuuleta kotiisi raikas tuoksu ja paista pullia perheasunnossa. Älä paista silakkapihvejä juuri ennen näyttöä!

2. Vedä verhot syrjään ja pese ikkunat. Varsinkin auringon paiste on syytä päästää asuntoon puhtaiden ikkunoiden läpi. Siistikin asunto näyttää nuhjuiselta likaisten ikkunoiden läpi. Tarkista polttimot kaikista lampuista ja sytytä valaistus.

3. Tunnelma. Pullan- tai piparkakuntuoksu, valaistus, takkatuli ja kynttilät luovat kotoisaa tunnelmaa. Osta vaikka leikkokukkia maljakkoon ja laita esille tuoreita hedelmiä. Sopiva lämpötila ja taustamusiikki viimeistelevät vaikutelman.

4. Pientä pintaremonttia. Korjaa pienet puutteet, kuten lemmikin syömät jalkalistat tai oven kolhimat seinät.

5. Piha ja rappukäytävä. Rivi- ja omakotitalossa sekä etu- että takapihojen on oltava siistit. Tee talvella lumityöt ja leikkaa kesällä nurmikko. Jouluvalojen olisi syytä olla maaliskuussa jo varastossa. Jos olet kerrostaloasukas, tarkista myös rappukäytävä ja siivoa roskat pois.

Vinkit antoi 60 Huom!-ketjun yrityksissä eri puolella Suomea työskentelevää välittäjää maaliskuussa 2014.

Lähde: Huom!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja