Myrskyvaroitus muille saksalaisille: Opel pisti suosikkifarkkunsa täysin uusiksi

Opelin tuleva perhefarkku on paljon velkaa vuonna 2013 esitellylle Monza-konseptiautolle. 

Saksalaisvalmistaja on julkaissut ensimmäiset maistiaiskuvat tulevasta Insignia Sports Tourer -farmarista. Auton ensiesittely tapahtuu Genevessä maaliskuussa, mutta siihen asti on tyytyminen näihin otoksiin.

Auton kylkeä hallitsee kaksi terävää pokkausta sekä lähes koko auton mittainen kromiraita, jollainen nähtiin myös muutamia vuosia sitten esitellyssä Monza-konseptissa.

Insignia Sports Tourer on huimat 200 kiloa edeltäjäänsä kevyempi. Laihdutusoperaatiossa on onnistuttu muun muassa aiempaa kevyempiä materiaaleja käyttämällä – esimerkiksi konepelti on pääosin alumiinia.

Laihdutuskuurin lisäksi Opel käytti farkku-Insignian venytettävänä. Tuleva malli on 80 milliä aiempaa pidempi, mikä on mahdollistanut erityisesti takakontin kasvattamisen. Insignia Sports Tourer on itse asiassa pidempi kuin Mercedes-Benzin E-sarjan, Audi A6:n tai Skoda Superbin farkkuversiot.

Moottorivaihtoehdoissa nähdään muun muassa uusi 1,5-litrainen bensaturbo, josta revitään 165 hevosvoimaa. Tarjolle tulee myös 1,6- ja 2,0-litraiset dieselit sekä sporttisuutta arvostaville suorituskykyinen bensakone.

Insignia Sports Tourerin tilauskirjat avataan helmikuun aikana.

Tulossa on myös aavistuksen maastokykyisempi versio Insignia Country Tourer, mutta sen aikataulusta ei ole toistaiseksi tietoa.

Lähde: Opel

***

Audilta viimein haastaja Mersulle ja Bemarille 0:45

Lue myös:

    Uusimmat