Myrskytuuli tempaisi mukaansa kahvilan Oulussa – näin 150-kiloinen "iglu" seilasi tuulen mukana merellä: "Siellä se paistoi keskellä laivaväylää"

Myrsky lennätti oululaisen iglukahvilan katon mereen 0:17
Iglukahvilan kattorakenteet seilasivat tuulen mukana merille. Kuvaaja: Aki Laine

Oululaisen "iglukahvilan" omistajien työpäivä on osoittautunut tänään hieman erilaiseksi, sillä kahvilan katto runkoineen oli lentänyt myrskytuulen mukana mereen. Eilen kuvatulla videolla näkyy, kuinka tuuli kuljettaa sitä merellä.

Oulun Hietasaaressa, Pitkänmöljäntien päässä sijaitseva Igloo Cafen toinen omistaja Natalia Murzina kertoo, että he olivat miehensä kanssa lukeneet myrskyvaroituksista edellisenä iltana, mutta eivät arvanneet, miten kovaksi tuuli yltyisi. 

Aamulla heitä odottivat lukuisat puhelut kännykässä, ja työpaikalle päästyä epäilykset varmistuivat: myrsky oli repinyt kahvilan katon irti ja lennättänyt sen mereen. Kahvilan muu irtaimisto jäi paikoilleen.

Myös paikallinen Aki Laine oli koiransa kanssa aamulenkillä, kun tutussa maisemassa odotti yllättävä näky.

– Siellä se iglu paistoi keskellä laivaväylää, Laine kuvailee näkyä. 

Tilanne oli sen verran erikoinen, että Laine päätti kuvata iglun matkaa myös videolle, jonka voit katsoa tämän artikkelin alusta. 

Paikalliset riensivät apuun

Iglun katto oli kulkeutunut noin 200–300 metrin päähän lähelle vastarantaa. Murzina kertoo MTV Uutisille, että ystävien ja ohikulkijoiden ansiosta kahvilan katto saatiin pelastettua merestä. 

Murzinan ystävällä oli sukelluspuku, ja hän ui katon kiinni. Lopulta yli 150 kiloinen katto vedettiin rantaan autoon kiinnitettyjen köysien avulla, ja noin 10–15 ohikulkijaa auttoi nostamaan sen kuivalle maalle.

– Olen niin kiitollinen kaikille, jotka auttoivat meitä. Emme olisi yksin pystyneet nostamaan sitä, Murzina sanoo.

Hän on otettu paikallisten auttamishalusta ja nopeudesta, jolla ihmiset riensivät apuun, kun kahvila ilmoitti tapahtuneesta Facebook-sivuillaan. Rungon nostamisessa kesti lopulta yli kolme tuntia. 

Isoilta vahingoilta säästyttiin

Murzina kertoo, ettei kahvilan irtaimistolle tai tarvikkeille tapahtunut suurta vahinkoa. Runkoon tuli pieniä vaurioita, mutta ei mitään vakavaa.

– Ja mikä tärkeintä, ihmisiä ei vahingoittunut tilanteessa, Murzina sanoo. 

Murzina kertoo, että kooltaan ja painoltaan suuri kattorunko olisi saattanut aiheuttaa vakavaakin vahinkoa, jos se olisi päätynyt esimerkiksi veneilijän tai soutajan päälle. Tämä on ensimmäinen kerta, kun katto on lähtenyt tuulen mukana. 

Murzinan mukaan kahvila on tänään ja huomenna suljettu, mutta viimeistään maanantaina jatkaa toimintaansa normaaliin tapaan. 

Merelle karanneesta iglukahvilan katosta uutisoi ensimmäisenä Kaleva

Lue myös:

    Uusimmat