Myrsky vei helsinkiläistalon seinältä 25 vuotta kasvaneen villiviinin – asukas Jari sanoo ennustaneensa "romahduksen" jo vuosia sitten

Kuinka paljon Suomeen vyörynyt matalapaine syytää vettä? 6:42
Viiden jälkeen -ohjelmassa Pekka Pouta kertoo myrskyn seurauksista ja nähdään, miten villiviinin romahdus muutti talon julkisivua.

Helsingin Kivelänkadulla saadaan odottaa vuosia, että rakastetuksikin luonnehdittu villiviini palaa koristamaan talon ulkoseinää. Viimeksi koristeellinen kasvi menetettiin 25 vuotta sitten.

Villiviini romahti syysmyrskyn koettelemana. Asia herätti pääkaupungissa huomiota, koska villiviiniseinä on ollut tunnettu maamerkki alueella. Erityisesti syksyisin sen ruska on ollut komea.

Helsingin Taka-Töölössä sijaitsevassa talossa asuva Jari Kajas kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että villiviini on saanut kasvaa jo parin vuosikymmenen ajan. Hän oli työhuoneessaan, kun kasvusto rysähti maahan kovan pamauksen saattelemana.

– Olin ennustanut jo pari vuotta sitten, että tämä tulee jonain syysmyrskynä jälleen romahtamaan ja putoamaan rullana tähän jalkakäytävälle, Kajas kertoo.

Villiviini on paitsi ollut ilo silmälle, myös joidenkin asiantuntijoiden mukaan suojannut talon rappausta sateelta ja kosteudelta. Nyt taloyhtiössä saadaan odottaa vuosia, että viini kasvaisi entiseen loistoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat