Mainos

Myös YouTube kertoo jatkossa kuinka paljon sitä käytät – monet sovellukset saaneet vastaavia muistutuksia

Monien muiden suosittujen sovellusten tapaan, myös YouTube kertoo jatkossa, kuinka paljon palvelua tulee käytettyä. Google kertoo YouTuben blogissa uudesta ominaisuudesta, jonka avulla voi seurata ja hallita YouTuben käyttöä.

YouTuben sovelluksessa Tili-osion kautta pääsee Katseluaika-näkymään, jonka kautta näkee tilastoja omista katselutottumuksista. Sovellus kertoo, kuinka paljon on katsonut YouTube-videoita kuluvan päivän, edellisen päivän tai viimeisen viikon aikana. Se kertoo myös päivittäisen keskiarvon.

Jos tuntuu, että katselee YouTubea liikaa, voi uuden näkymän kautta sitä mahdollisesti vähentää. Sovelluksen voi tarvittaessa muistuttaa pitämään taukoja, kun on katsonut tietyn ajan videoita. Jatkossa kaikki YouTuben ilmoitukset voi halutessaan saada vain kerran päivässä, ettei sovellusta tulisi avattua jatkuvasti.

YouTuben ohella vastaavia ominaisuuksia ovat saaneet Facebook ja Instagram. Käyttöajat ja erilaiset tilastot ovat tulossa laajemminkin puhelimiin. Android tulee saamaan Dashboard-näkymän, jonka kautta voi seurata, kuinka paljon laitetta käyttää. Myös Applen iOS-käyttöjärjestelmään on tulossa vastaavanlainen Ruutuaika-raportti.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja