”Myös kodittomilla on kuukautiset” – epätavallinen kampanja haluaa auttaa kodittomia naisia arkisessa ongelmassa

Nuoren naisen perustama kampanja haluaa muistuttaa, että kadulla asuvilla naisilla on samoja tarpeita kuin meillä muillakin. 

Oletko koskaan ajatellut ryhtyä vapaaehtoistyöhön tai kampanjoimaan jonkin hyvän asian puolesta? Tämä tarina taatusti kannustaa sinua muuttamaan sanat teoiksi.

Tarinan päähenkilö on nuori, 24-vuotias nainen nimeltä Keely Thorne, joka halusi käyttää vapaa-aikansa hyödyksi ja ryhtyä avustamaan kodittomia.

Hän pääsikin mukaan vapaaehtoisten ryhmään, joka tarjoaa apua, kuten ruokaa paikallisille kodittomille. Ryhmän toimintaa hetken seurattuaan hän ymmärsi erään tärkeän ongelman, joka ei ennen ollut edes käynyt hänen, tai kenenkään ryhmän jäsenen mielessä. 

"Se ei ole mukavaa aikaa kenellekään meistä"

Keely Thorne päätti kiinnittää ihmisten huomion tavalliseen asiaan, johon kukaan ei ennen ollut kiinnittänyt huomiota.

– Annamme ruokaa ja vaatteita naisille joka viikko, mutta kenelläkään ei ollut edes käynyt mielessä, kuinka nämä kodittomat selviytyvät kuukautisten aikana, Thorne ihmettelee.

Keely päättikin aloittaa kampanjan, The Homeless Period, jonka tarkoituksena on etsiä erilaisia keinoja, joiden avulla he voisivat auttaa kadulla asuvia naisia heidän kuukautistensa aikana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se ei ole mukavaa aika kuukaudesta kenellekään meistä, mutta kuvittele kuinka kauheaa ja nöyryyttävää se olisi, jos sinulla ei olisi käytössäsi hygieniatarvikkeita.

Nämä kadulla asuvat naiset joutuvat kohtaamaan tämän tosiseikan joka ikinen kuukausi. Useimmat joutuvat käyttämään julkisista käymälöistä löytyneitä tarvikkeita, tai vaihtoehtoisesti yrittää saada kolmen tamponin riittämään koko kuukautisten ajaksi.

Näistä saatavat infektiot ovat vaarallisia, mutta valitettavasti tavallisia.  

Kampanja  pyrkii auttamaan ympäri vuoden

Kampanja pyytääkin ihmisiä lahjoittamaan hygieniatarvikkeita tai vaihtoehtoisesti rahaa, jolla he voivat ostaa näitä tarvikkeita niitä kipeästi tarvitseville naisille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

–Tarjosin kerran näitä tuotteita kodittomalle naiselle, ja annoin hänen valita tamponien ja siteiden väliltä. Hän vastasi ottavansa vastaan mitä tahansa, sillä hänellä ei ollut lainkaan näitä tarvikkeita. Olin tavannut tämän saman naisen monta kertaa aiemmin ja järkytyin. Kuinkahan monta kertaa aiemmin hän olisi epätoivoisesti kaivannut näitä tuotteita, joita emme osanneet heille tarjota, Thorne kertoo kokemuksistaan. 

Keelyn tavoitteena on pitää kampanja käynnissä ympäri vuoden. Monet entiset kodittomat ovat myös osallistuneet kampanjaan innolla, sillä he kertovat kuukautisten olleen heille erittäin pelätty ajankohta.

– Tämä on useimmille jotain, mitä ei voi edes kuvitella, Thorne kiteyttää.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja