Muutos leipäjonoissa – ”Ulkoisen habituksen mukaan pitäisi olla työelämässä”

Köyhyys saa kasvot leipäjonossa 25:52

Myllypuron ruoka-apu ry:n toiminnanjohtaja Sinikka Backman kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, kuinka leipäjonojen asiakaskunta on muuttunut 15 vuoden aikana.

Esimerkiksi ruoka-avun piiriin hakeutuvien lapsiperheiden määrä on muutaman viime vuoden aikana kasvanut paljon.

– Silloin kun ruokajaon on aikanaan Myllypuron kirkolta Herttoniemen seurakunta aloittanut, on minulle kerrottu, että siinä on ollut pelkästään syrjäytyneitä mieshenkilöitä suurin osa, Sinikka Backman kertoo.

Muutosta on tapahtunut myös esimerkiksi maahanmuuttajataustaisten osuudessa, joka on Backmanin mukaan laskenut 50 prosentista 28 prosenttiin. Sen sijaan jonossa näkyy yhä enemmän yksin eläviä, vanhuksia ja esimerkiksi vuorotyötä tekeviä, jotka eivät tule toimeen heikolla palkallaan.

– Vuosien kuluessa tulee siihen tulokseen, että siellä on entistä enemmän henkilöitä, joiden pitäisi olla työelämässä vielä mukana ulkoisen habituksen mukaan. Mutta kun niitä tavallisia työpaikkoja ei ole, niin sitten he ovat siellä leipäjonossa.

– Kun katsoo näitä kuvia, niin näkee, että se voisi olla kuka hyvänsä meistä taikka meidän sukulainen, jopa isä tai äiti.

Mikä Backmanin työssä on hänen mielestään raskainta? Millä keinoilla jokainen meistä voisi auttaa? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat