Yhteen muuttaminen tuhosi seksielämämme, miksi? Naiset vastaavat

Miksi seksi vähenee yhteen muuttamisen jälkeen? Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Minua on askarruttanut seksin määrä parisuhteessa. En pidä yllätyksenä sitä, että puuhat vähenevät yhteen muuton yhteydessä, mutta silti. Kun asuimme erillään, seksiä oli melkeinpä joka kerta, kun kävimme toisillamme kylässä. Tyttöystäväni oli itse asiassa huomattavasti aktiivisempi kuin minä. Tuntui, etten itse jaksanut läheskään niin useasti.

Nyt puolet ovat jotenkin vaihtuneet täysin. Olemme olleet yhdessä nyt vajaan vuoden, saman katon alla n. 5kk+. Välillä seksiä saattaa olla parina-kolmena päivänä putkeen. Välillä on ollut parinkin viikon tauko. Tällainen viikon-kahden väli tuntuu itsestäni vähän liian pitkältä jo. Nämä suuret vaihtelut ihmetyttävät. Harrastamme seksiä myös kuukautisten aikana, sitä ei siis oikeastaan voi miksikään kummemmaksi syyksi laskea, vaikka toki vähän rauhoittaakin tilannetta. Valaiskaa minua." kysyy nimimerkki markman87.

Näin naiset vastasivat:

"Välimatka lisää kaipausta ja siten himoa. Kun toista katselee päivittäin, ei ehdi kaivata. Neuvoni onkin: ota omaa aikaa, älkää olko koko ajan kiinni toisissanne. On myös normaalia pitää seksissä taukoja, en kamalasti stressaisi aiheesta – se nimittäin ei ainakaan auta."
– Nainen, 29, parisuhteessa

"Hei markman87! Jos toisen kanssa asuu saman katon alla, niin kyllä siitä suhteesta hieman katoaa se jännitys sun muut. Jos toisen kanssa on koko ajan, niin ei sitä aina oikein innosta koko ajan olla lääppimässä ja silleen, koska välillä kaipaa sitä omaa aikaa, jota ei saman katon alla asuessa juurikaan tule. Kun toisen kanssa ei asu saman katon olla, niin jotain ei niin miellyttäviä piirteitä ei huomaa niin selkeästi, kun jos taas jakaa kaiken toisen kanssa. Tämä saattaa esimerkiksi olla yksi syy. Ei kannata huolestua, jos puoliso ei aina halua rynnätä kanssasi makuuhuoneeseen. Välillä vaan kaipaa omaa aikaa!"
– Nainen, 26, parisuhteessa

"Hei. Laimentuneihin seksihaluihin voi liittyä monen muutakin syytä, mitkä eivät välttämättä liity suoranaisesti sinuun. Mieliala, kuukautiskierto, stressi. Kun ette asuneet yhdessä, seksiä oli varmaan kätevä laittaa "varastoon" – koskaan ei voi tietää, milloin sitä taas saa. Silloin sitä tulee harrastettua, vaikkei edes palavasti tekisi mieli.

Parin viikon tauko on kohtuullinen, älä vain rupea vänkäämään. Kuulostat nimittäin hieman säälittävältä: yleensä saa kuulla, että seksielämä kuihtuu lähes kokonaan pois! Olisit iloinen, että teillä on kuitenkin noinkin tasainen seksielämä. Voisit myös miettiä, onko SINUN käytöksessäsi jotain erilaista. Yleensä syy saattaakin piillä itsessä. Otatko sinä kumppanisi itsestään selvänä? Huomioitko häntä, ehdotteletko, suuteletko? Vietteletkö häntä, vai kaiveletko vain napanöyhtää sohvalla? Se vasta viekin seksihalut."
– Nainen, 28, sinkku

"En pysty samastumaan tilanteeseen tyttöystäväsi kannalta. Kyllä suhteessa pitää antaa, asuttiin yhdessä tai ei. Viikon tai parin tauko on liikaa."
– Nainen, 29, sinkku

Lue myös:

    Uusimmat