toim. Ari Malmeberg
1 l maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
Riko munien rakenne kulhossa. Lisää muut aineet, sekoita hyvin ja anna taikinan turvota hetki. Paista taikinasta 10-12 isoa muurinpohjalettua. Täytä osa letuista merellisellä täytteellä ja tee neljästä letusta mansikkainen lettukakku.
Merellinen täyte muurinpohaletuille
3 tomaattia
1 sipuli varsineen
1 paprika 2 valkosipulin kynttä
suolaa, chiliä, sokeria
1 prk tonnikalapaloja
100 g kuorittuja katkarapuja
tuoretta basilikaa
Kuutioi tomaatit, leikkaa sipuli paloiksi ja parikat suikaleiksi. Paista muurinpohjapannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, chilillä ja sokerilla. Lisää lopuksi tonnikalapalat ja katkaravut. Laita täytettä letulle ja kääri se sitten rullalle. Koristele tuoreella basilikalla.
Lettukakku
2 dl kuohukermaa tai 1 prk creme-vanillaa
1 prk rahkaa
sokeria (vanilija-aromia tai vanilijasokeria)
1 l mansikoita
tuoretta basilikaa