Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Muurinpohjaletut, merellinen täyte sekä lettukakku 6.7.2000

Julkaistu 25.05.2001 14:41

toim. Ari Malmeberg
1 l maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää muut aineet, sekoita hyvin ja anna taikinan turvota hetki. Paista taikinasta 10-12 isoa muurinpohjalettua. Täytä osa letuista merellisellä täytteellä ja tee neljästä letusta mansikkainen lettukakku.

Merellinen täyte muurinpohaletuille


3 tomaattia
1 sipuli varsineen
1 paprika 2 valkosipulin kynttä
suolaa, chiliä, sokeria
1 prk tonnikalapaloja
100 g kuorittuja katkarapuja
tuoretta basilikaa

Kuutioi tomaatit, leikkaa sipuli paloiksi ja parikat suikaleiksi. Paista muurinpohjapannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, chilillä ja sokerilla. Lisää lopuksi tonnikalapalat ja katkaravut. Laita täytettä letulle ja kääri se sitten rullalle. Koristele tuoreella basilikalla.

Lettukakku


2 dl kuohukermaa tai 1 prk creme-vanillaa
1 prk rahkaa
sokeria (vanilija-aromia tai vanilijasokeria)
1 l mansikoita
tuoretta basilikaa

4-5 muurinpohjalettua

Vatkaa kerma tai creme-vanilla vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa sokerilla ja vaniljalla. Perkaa mansikat ja viipaloi ne. Levitä muurinpohjaletulle rahkatäytettä, lisää päälle viipaloituja mansikoita. Laita seuraava lettu päälle ja toimi samoin. Lopuksi koristele näin syntynyt lettukakku basilikasilpulla ja mansikoilla.

Lisää aiheesta:

Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassaInhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:37
    Asian ytimessä.doc

    Työpaikka, parisuhde ja terveys – Juho-Pekka menetti kaiken lyhyessä ajassa

  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"