Muurinpohjaletut, merellinen täyte sekä lettukakku 6.7.2000

toim. Ari Malmeberg
1 l maitoa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

Riko munien rakenne kulhossa. Lisää muut aineet, sekoita hyvin ja anna taikinan turvota hetki. Paista taikinasta 10-12 isoa muurinpohjalettua. Täytä osa letuista merellisellä täytteellä ja tee neljästä letusta mansikkainen lettukakku.

Merellinen täyte muurinpohaletuille


3 tomaattia
1 sipuli varsineen
1 paprika 2 valkosipulin kynttä
suolaa, chiliä, sokeria
1 prk tonnikalapaloja
100 g kuorittuja katkarapuja
tuoretta basilikaa

Kuutioi tomaatit, leikkaa sipuli paloiksi ja parikat suikaleiksi. Paista muurinpohjapannulla tilkassa öljyä. Mausta suolalla, chilillä ja sokerilla. Lisää lopuksi tonnikalapalat ja katkaravut. Laita täytettä letulle ja kääri se sitten rullalle. Koristele tuoreella basilikalla.

Lettukakku


2 dl kuohukermaa tai 1 prk creme-vanillaa
1 prk rahkaa
sokeria (vanilija-aromia tai vanilijasokeria)
1 l mansikoita
tuoretta basilikaa

4-5 muurinpohjalettua

Vatkaa kerma tai creme-vanilla vaahdoksi. Lisää rahka ja sekoita hyvin. Mausta tarvittaessa sokerilla ja vaniljalla. Perkaa mansikat ja viipaloi ne. Levitä muurinpohjaletulle rahkatäytettä, lisää päälle viipaloituja mansikoita. Laita seuraava lettu päälle ja toimi samoin. Lopuksi koristele näin syntynyt lettukakku basilikasilpulla ja mansikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat