Mainos

Muumit hurvittelevat ja riitelevät Rivieralla

Yli  20 vuoden tauon jälkeen nähdään uusi muumielokuva, kun Muumit Rivieralla-kokoillan animaatio saa tänään ensi-iltansa. Elokuva on myyty jo yli 30 eri maahan. Muumit Rivieralla perustuu Tove Janssonin sarjakuvaan, jonka hän piirsi 60 vuotta sitten brittiläiseen Evening News- lehteen.

Uusi elokuva sai alkunsa muutama vuosi sitten, kun Tove Janssonin veljentytär, Sophia Jansson, ihmetteli, miksei kukaan ole kiinnostunut tekemään animaatioelokuvaa muumisarjakuvien pohjalta. Jansson toimii taiteellisena johtajana muumien oikeudet omistavassa Moomin Characters-yhtiössä.

Tuottaja Hanna Hemilä löysi sopivan tekijän, ranskalaisen Xavier Picardin, jolla oli parinkymmenen vuoden kokemus piirrosanimaatioiden teosta. Ehtona elokuvan teolle oli, että sen tulisi olla käsinpiirretty ja 2-ulotteinen.

Nyt noin 4 miljoonan euron budjetilla tehty Muumit Rivieralla on valmis.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Tove Janssonin tyyli ja henki

Tärkeää uudessa elokuvassa oli, että noudattaisi Tove Janssonin piirrostyyliä ja henkeä. Elokuvaohjaaja Xavier Picard sanookin, että hänen suurin huolenaiheensa oli tehdä oikeutta Janssonin työlle; erityisesti hänen viivankäytölleen.

– Siksi ei jäänyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin tehdä käsinpiirretty animaatio. Tietysti tietokonetta hyödynnetään mm. värien lisäämisessä kuvaan ja taustojen tekemisessä, Picard sanoo.

Tuottaja Hanna Hemilä, joka osallistui myös käsikirjoituksen tekemiseen, sanoo, että kaikki käsikirjoitusversiot ja hahmot hyväksytettiin tarkoin Sophia Janssonilla.

Hurvittelua ja riitelyä

Minkälainen uudesta muumianimaatiosta sitten tuli? Erilainen ainakin siksi, että tapahtumapaikka on kovin erilainen kuin Muumilaakso. Muumeilla on sopeutumista, kun he liikkuvat hienostohotellissa ja uimarannalla.

Uudet ympyrät pistävät muumien päät pyörälle ja riitojakin syntyy. Niiskuneitiä piirittää ranskalainen playboy ja Muumi äityy mustasukkaiseksi. Casinolla pelataan uhkapelejä ja hieman juopotellaan. Muumit Rivieralla-elokuvassa näkyy muumien särmikkäämpi puoli ja hurvittelunhalu.

Muumit Rivieralla-animaatio on myyty jo 30:een maahan. Mutta uusia maita lienee tulossa paljon, kun ostajat pääsevät näkemään lopputuloksen huomenna alkavilla Lontoon elokuvafestivaaleilla.

Suomenkieliset äänet hahmoille antavat mm. Maria Sid Muumimammana, Mats Långbacka Muumipappana, Kris Gummerus Muumina ja Niiskuneitinä Alma Pöysti.

Katsomo-video ei ole saatavilla
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.