Rukiin ja mustikan maut sopivat hienosti yhteen ja suomalaiseen makuun.
Voit tehdä paistoksen taikinan itse tai käyttää valmista pakasteruistaikinaa. Pieni määrä ruisjauhoja saostaa mustikoista irtoavaa nestettä, laita jauhoja mustikoiden vetisyyden mukaan (varsinkin pakastemustikoille talvella).
175 g voita
1 dl sokeria
4 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
Täytteeksi:
n. 6 dl mustikoita (tai 2pss pakastemustikoita)
½ dl sokeria
n.2 dl Myllyn Paras Ruisjauhoja
Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja ruisjauhot. Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min riippuen vuoan laakeudesta. Herkullista vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
VINKKI: Pääset helpommalla, kun käytät Myllyn Paras Ruistaikina -pakastetaikinaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy