Mainos

Mustia timantteja morsiamelle

Nuori korusuunnittelija Irene Karsten on innostunut timanteista, joita hänen mallistostaan löytyy myös pikimustina.

Lasivitriinissä on esillä kauniita valkokultaisia sormuksia. Toisin kuin yleensä, näissä paksuissa sormuksissa timantit on sijoitettu sormuksen sivureunaan.

– Reunakivimalliset sormukset ovat siitä mukavia, että timantteja pystyy ihailemaan hyvin myös silloin, kun sormus koreilee omassa sormessa, kertoo Union Designin 24-vuotias korusuunnittelija Irene Karsten.

– Kaikkihan on toki keksitty vähintään kerran. Minulle reunakivimallit ovat kuitenkin uusi keksintö.

Kyseisen vihkisormusmalliston nimi on Edge Eternity. Ikuisuus-nimi tulee siitä, että vihkisormuksen on tarkoitus kestää läpi koko elämän. Ja eihän mikään ole tässä maailmassa kestävämpää kuin timantit.

– Suunnittelussa inspiraationi lähti liikkeelle sokerista, joka sormuksissa on kiteytetty timanttien muodossa ikuiseksi. Edge Eternity- koruissa sormuksen sivureunaa koristava ”sokerihuurrereunus” symboloi kokonaisena kehänä ikuista rakkautta, Karsten sanoo.

Hiili ja vanhat elokuvat innoittavat

Eternity-malliston lisäksi Karsten on suunnitellut Pavé-nimisen vihkisormusmalliston. Koruissa on käytetty 18 karaatin valkokultaa sekä pieniä timantteja. Karsten on saanut mallistoihin innoitusta myös jäästä, noesta ja timanteista.

– Hiilen eri olomuodot kiehtovat minua, ja sen takia joissain Pavé-malliston sormuksissa onkin pikimustia timantteja. Mustavalkoteema on lähtöisin harrastuksistani, musta-valkovalokuvauksesta sekä vanhoista elokuvista.

Mallistojen sormukset ovat suuria ja mahtipontisia. Miehille on tarjolla omat versiot sormuksista. Miesten malleissa Karsten on käyttänyt juuri mustia timantteja, jotka tuovat naisellisenakin pidettyihin timantteihin sopivasti maskuliinisuutta mukaan.

– Näiden vihkisormusmallistojen lisäksi minulla on myös helmimallisto. Sen koruissa on käytetty aitoja etelänmeren helmiä, ja korut sopivat erinomaisesti myös hääkoruiksi, Karsten kertoo.

Myös uniikkityöt kiinnostavat

Korualalle suuntautuminen oli Karstenille selvä asia. Hän rakastaa koruihin liittyvää luksus-tunnetta ja korujen suunnittelu kiinnosti kovasti. Lahden muotoiluinstituutista löytyi sopiva opintolinjakin, koru- ja hopeamuotoilu.

Kaikista korusuunnittelutöistä Karstenille mieluisimpia ovat tilaustöiden suunnittelut. Uniikkien kappaleiden suunnittelu tarjoaa suunnittelijallekin aina ainutlaatuisen kokemuksen.

– Asiakkaan ei tarvitse tietää tarkkaan mitä haluaa, muutama pikku yksityiskohta saattaa riittää. Minun tehtäväni muotoilijana on siirtää ajatukset ja unelmat käsin kosketeltaviksi.

– Hienoin kokemukseni korusuunnittelijana tähän mennessä on ollut se, kun suunnittelin hyville ystävilleni sekä kihla- että vihkisormukset. Kun häissä sitten kaasojen ja muiden läheisten lisäksi kiitospuheessa kiitettiin myös minua, olin todella liikuttunut, Karsten muistelee.

Vihkisormuksen ikuisuus

Karstenia kiinnostaa juuri vihkisormuksien suunnittelu. Innostus vihkisormuksia kohtaan on ollut niin suurta, että hän on aloittanut lopputyönsä Lahden muotoiluinstituuttiin vihkisormuksista. Lopputyömalliston Karsten toteuttaa Union Designille.

Vihkisormuksen suunnitteluun liittyy mieleisiä haasteita, sillä vihkisormus joutuu yleensä kovemmalle koetukselle kuin vain juhlatilaisuuksissa käytettävät sormukset.

– Vihkisormuksen täytyy kestää päivittäistä käyttöä, siinä mielessä sen suunnitteleminen eroaa muiden sormusten suunnittelusta, Karsten toteaa.

Teksti: MTV3/Helmi/Emmi Maaranen
Kuvat: Irene Karsten ja Emmi Maaranen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.