Musta tuntuu: mustaamakkaraa, persiljakastiketta ja sipulihiilloketta

  • Sipulihiilloke kahdelle:
  • 200 g keltasipulia
  • 2 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • Persiljakastike:
  • 2 salottisipuli tai 1/2 keltasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 dl vaaleaa lihalientä
  • 1 rkl sitruunamehua suurustetta
  • 1/3 puntti persiljaa hienonnettuna

Kuumenna mustamakkara paistinpannulla tai suurempi annos uunissa. Tarjoa sipulihiillokkeen ja persiljakastikkeen kanssa.

Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kuullota ne kasarissarasvassa. Lisää valkoviini ja anna hautua hyvin miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Mausta hunajalla ja pikku ripauksella suolaa.

Persiljakastike:

Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, höyräytä etikalla. Lisää valkoviini, ja keitä kokoon kunnes annos on puolittunut. Lisää lihaliemi ja kiehauta. Lisää sitruunamehu, saosta joko valmiilla maizena suurusteella tai ohrakkaalla ja tarkista suola. Lisää hienonnettu persilja aivan kypsennyksen viime vaiheessa, ettei sen vihreä väri muutu harmahtavaksi.

Lue myös:

    Uusimmat