Mainos

Muslimien pyhiinvaellus alkoi Saudi-Arabiassa

Mekasta Minan laaksoon vaeltavien pyhiinvaeltajien turvallisuudesta vastaamaan on komennettu ennätykselliset 60 000 ihmistä. Pyhiinvaelluksen yhteydessä on menneinä vuosina tallautunut kuoliaaksi satoja ihmisiä.

Arviolta 2,5 miljoonaa muslimia on aloittanut pyhiinvaelluksen Mekasta Minan laaksoon. Saudi-Arabian viranomaiset ovat valmiustilassa estääkseen uudet onnettomuudet hotelliturman jälkeen.

Hotelli sortui torstaina Mekassa, jonne sadattuhannet olivat kokoontuneet aloittamaan pyhiinvaellusta eli hajjia. Surmansa sai 76 ihmistä ja kymmeniä loukkaantui. Eloonjääneiden etsinnät lopetettiin perjantaina, ja hotellin rauniot raivattiin pois pyhiinvaeltajien tieltä.

Pyhiinvaeltajat aloittivat matkan kohti Minaa heti aamurukousten jälkeen jalan tai busseilla. He viettävät päivän rukoillen ja mietiskellen ja yöpyvät teltoissa. Huomenna matka jatkuu kohti Arafat- eli Armonvuorta, missä tapahtuu pyhiinvaelluksen huipennus. Myös Mekan hotelliromahduksessa loukkaantuneita viedään vuorelle erikoisvarusteisilla ambulansseilla, kertoivat viranomaiset.

Pyhiinvaeltajien terveydestä ja turvallisuudesta vastaamaan on komennettu ennätykselliset 60 000 ihmistä. He ovat valmiudessa niin ihmisten tallautumisten, sairastumisten kuin terrori-iskujenkin varalta.

Satoja ihmisiä on menneinä vuosina tallautunut kuoliaaksi väentungoksessa pyhiinvaelluksen yhteydessä. Vuonna 1990 kuolleiden määrä nousi lähes 1500:aan. Tallautumiset ovat useimmiten tapahtuneet päivänä, jolloin pyhiinvaeltajat palaavat Arafatvuorelta Minaan kivittämään paholaista symboloivia pylväitä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.