Mainos

Musiikin monitoimija Paavo Einiö kuollut

Paavo Einiö perusti Scandia Musiikin, johti konserttitoimisto Rytmiä ja tuotti useita radio- ja tv-ohjelmia.

Suomen musiikkielämän merkittävä vaikuttaja ja tuottajalegenda Paavo Einiö on kuollut syöpään. Hän oli 81-vuotias.

Einiö perusti vuonna 1953 Scandia Musiikin, jonka toimialana oli äänilevyjen tuotanto ja kustannus. Scandia tuotti Annikki Tähden laulaman Muistatko Monrepos'n -iskelmän, josta tuli 1950-luvun myydyin äänilevy. Scandian levyt myivät niin hyvin, että Paavo Einiö lanseerasi kultalevy-käsitteen Suomeen vuonna 1960.

Annikki Tähden ohella yhtiön suosituin laulaja oli Brita Koivunen, jonka kanssa Einiö avioitui 1955. Pariskunta ehti olla naimisissa 51 vuotta.

Lisäksi Einiö johti konserttitoimisto Rytmiä ja järjesti 1950- ja 1960-luvuilla Suomeen tuon ajan tärkeimmät jazzmuusikot kuten Ella Fitzgeraldin ja Miles Davisin. Einiö myös järjesti Tom Hertellin kanssa Suomen ensimmäisen diskon Helsingin Kalastajatorpalla 1966.

Einiö työskenteli myös mediassa, Suomen ainoan jazzlehden Rytmin sekä Iskelmä-lehden päätoimittajana. Hän tuotti ja ideoi radio- ja televisio-ohjelmia ja toi Suomeen pop-musiikin trendejä uusissa ohjelmaformaateissa.

Televisioviihteen historiassa Einiön ansioita ovat muun muassa Nuorten tanssihetki, Lauantaitanssit ja Lauantai-ilta Mainos-tv:ssä.

Scandia myytiin Fazer Musiikille vuonna 1972, jonka jälkeen Einiö jatkoi vuoteen 1990 asti konsulttina Fazerin tytäryhtiöissä Scandia Kustannus Oy:ssä ja Finndisc Oy:ssä. Hän jatkoi myös radio-ohjelmien tekoa vielä eläkeiässäkin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.