Murehditko jo maanantaita? Näillä keinoilla viikkosi alkaa myönteisissä merkeissä!

Sunnuntaina mieleen alkaa hiipiä ikävä ajatus lähestyvästä työviikosta. Turha huoli pois! The Huffington Post listasi keinoja, joilla viikkosi alkaa oikealla jalalla.

Lue alta, miten voit tehdä maanantaistasi mukavamman:

Nuku enemmän

Yksi suurimmista viikottaisista stressaajista on unenpuute. Viikon aikana kerrytettyä univajetta ei pysty täysin paikkaamaan viikonloppuna, joten päätä jo hyvissä ajoin, että tällä viikolla menet ajoissa nukkumaan. Seitsemästä yhdeksään tuntia on oikea unimäärä.

Television tuijotus vähemmälle

Mikäli odotat innolla jokaviikkoista lempiohjelmaasi, se on täysin ok. Mutta jos iltasi kuluvat aivottomaan television töllöttämiseen, ei ole ihme, jos viikot tuntuvat ponnettomilta. Moni sanoo katsovansa televisiota, koska on työpäivän jälkeen liian väsynyt tekemään mitään muuta. Tästä huolimatta töllötys saattaa jatkua puolille öin ja verottaa kunnon yöunia. Tällöin olisi viisasta vain sulkea tv ja mennä nukkumaan.

Tee suunnitelmia pitkin viikkoa

Ovatko viikonloppusi täynnä sosiaalisia menoja ja suunnitelmia? Mikset jakaisi osan tapaamista viikkoilloille. Uudenlainen viikkorytmi saa ajan lentämään siivillä, eikä viikonloppuun kohdistu kohtuuttomia odotuksia.

Älä kiirehdi

Liian kireällä aikataululla alkava aamu on omiaan pilaamaan kenen tahansa päivän. Laita herätyskello soimaan 20 minuuttia aiemmin ja nauti aamukahvistasi rauhassa. Hyvä fiilis kantaa läpi loppupäivän.

Nauti alkuviikon herkusta

Jos vihaat maanantaita, keksi päivään väkisin jotain tekemistä, josta nautit. Herkuttele maukkaalla aamiaisella tai varaa illaksi hieronta. Näin inhokkipäivästäsi tulee yllättäen päivä, jota suorastaan odotat.

Unohda uutiset

Jos olet sitä tyyppiä, jonka päivä menee pilalle huonojen uutisten lukemisesta, voi olla viisaampaa jättää aamun lehti lukematta. Sinulle selviää kyllä, jos jotain todella merkittävää on tapahtunut. Jos kuitenkin haluat silmäillä päivän otsikot, jätä sellaiset uutiset lukematta, joiden jo tiedät saavan sinut huonolle tuulelle.

Pohdiskele

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Entä onnettomaksi? Jätä päivääsi aikaa, jolloin voit pohtia näitä kysymyksiä, jotka voivat merkittävästi vaikuttaa stressitasoosi.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat