Muovikassimuseo pyörii lahjoituksilla

Salon Perniössä sijaitsevassa muovikassimuseossa on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua muovikassien monivuotiseen historiaan. Hankkeen takana on keräilijä Timo Lapila, joka on koonnut näytille jo runsaat 20 000 muovikassia.

Museon kokoelmat saivat alkunsa 60−70-luvuilta, jolloin Lapila itse keräili talteen erikoisia muovikasseja. Nykyisin yksityishenkilöt lahjoittavat museon käyttöön jopa tuhansia kasseja vuosittain.

− Lahjoittajista osa on vakituisia, kun toiset taas lahjoittavat vain kerran, Timo Lapila kertoo.

Paikan laajasta muovikassivalikoimasta huolimatta pääpainona näyttelyissä on kassien näyttävä ulkonäkö ja erikoiset julkaisijat.

− Suurin osa on tavallisia muovikasseja, mutta nähtävillä on myös vanhoja taiteilijoiden suunnittelemia kasseja ja näyttäviä ruotsinlaivoilta tuotuja pusseja, Lapila mainitsee.

Perniön muovikassimuseolla on paljon vakioasiakkaita, mutta paikka kiinnostaa myös satunnaisia ohikulkijoita. Lapila kertoo, etteivät museon kävijämäärät kuitenkaan huikeita ole.

− Stockmannilla käy enemmän asiakkaita tunnissa kuin meillä koko kesänä, Timo Lapila naurahtaa.

Silti useampi vierailija viihtyy museossa jopa tuntikausia, ja paikan pitäjä nauttiikin jutustelusta asiakkaidensa kanssa.

Näyttelyitä museossa järjestetään kesäisin muutaman vuoden välein. Tulevana kesänä ei muovikassien kattavaa kirjoa ole nähtävissä, sillä edellinen näyttely järjestettiin viime vuonna.

Lähde: Wikipedia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja