Muotisuunnittelija Mert Otsamo: Linnan juhlat ovat haaste miehen pukeutumiselle

Tänä vuonna kuvataitelija Adel Abibin ylle asun Linnan juhliin suunnitellut menestynyt muotisuunnittelija Mert Otsamo muistuttaa, että Linnan juhlat ovat suuri haaste miesten pukeutumiselle, sillä etiketti asettaa tarkat raamit nimenomaan miehen asulle.

Muotisuunnittelija Mert Otsamo otti vastaan haasteen, kun häntä pyydettiin suunnittelemaan asu kuvataiteilija Adel Abibin ylle Linnan juhliin. Otsamo muistuttaa, että etenkin miesten on erityisen vaikea päästä loistamaan asussaan Linnassa persoonallisuudellaan, jos mielii noudattaa etikettiä.

– Sehän on valitettava totuus, että heillä ei ole kauheasti siinä liikkumavaraa. Jos lähdetään kauheasti sooloilemaan, niin asu teilataan helposti etiketin vastaisena ja floppina, Otsamo toteaa.

– Se on todella hento linja, missä se menee se raja, että kuinka paljon pukukoodia saa rikkoa, Otsamo muistuttaa.

Muotisuunnittelija toivoo kuitenkin, että miehetkin olisivat etiketin sallimissa rajoissa rohkeita valitessaan asua Linnaan.

– Kun tietää ne säännöt, niin niitä saa rikkoa, Mert hymyilee.

Otsamo on suunnitellut tämän vuoden Linnan juhliin Yhdysvaltain Suomen suurlähettilään vaimon Cody Oreckin, elokuvaohjaaja Timo Vuorensolan kihlatun, Essin Suomelan sekä kuvataiteilija Adel Abidin asut.

Linnassa on nähty uskaliaitakin miehiä

Vuosien saatossa Linnan juhlissa on nähty useita miesvieraita, jotka ovat uhmanneet etikettiä persoonallisessa. Kun etikettiä uhmataan, on palaute perinteisesti ollut ristiriitaista.

Seuraa Linnan juhlia Mert Otsamon ja hiusstylisti Tom Wennerstrandin kanssa. Livekommentointi 6.12. klo 18 alkaen www.mtv3.fi/linnanjuhlat -sivustolla!

AVA

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja