Munkkirinkelit

Ei vappua ilman munkkeja! Nämä maukkaat ja helpot munkit valmistetaan pakasteena myytävästä pullataikinasta. Munkkien pastamisessa on syytä olla varovainen. Vesipisaroita ei saa joutua kuuman rasvan sekaan!

Munkkirinkelit

16 kpl

  • 1 pkt Myllyn Paras pullataikinalevyjä
  • paistamiseen kasviöljyä
  • pinnalle sokeria

Sulata ja kohota taikinalevyt lämpimässä, vedottomassa paikassa esim. 40-asteisessa uunissa leivinliinalla peitettynä. Kun taikinalevyt ovat kohonneet kaksinkertaisiksi, leikkaa jokainen levy kahdeksi neliöksi. Pyörittele kohonneesta taikinasta pikkupullia. Paina pullan keskelle reikä ja pyörittele se isommaksi reiäksi, näin saat kauniin rinkelin! Kohota rinkelit ainakin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa.

Kuumenna kasviöljy valurautapadassa. Kokeile rasvan kuumuutta vaalealla leipäpalalla. Kun leipä ruskistuu kauniisti noin minuutissa, on rasva noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Älä kuumenna rasvaa liikaa ja ole muutenkin varovainen polttavan rasvan kanssa! Paista munkit muutama kerrallaan upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä. Nosta kypsät rinkelit reikäkauhalla lautaselle, jossa on sokeria. Pyörittele rinkelit heti sokerissa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat