Munakoiso-herkkusienivartaat (satay), pähkinäkastiketta sekä jasminriisiä.

Munakoiso-herkkusienivartaat (satay) (4 annosta)

  • 1-2 munakoisoa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • varrastikkuja
  • marinadi:
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä

Hienonna valkosipuli, raasta inkivääri ja sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa munakoiso isoksi kuutioksi ja suolaa kevyesti. Pujota vuorotellen vartaisiin sieniä ja munakoisokuutioita. Kaada marinadi päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois vartaista ja paahda vartaat kuumassa öljyssä kunnes ne saavat kauniin värin vihannekset ovat kypsiä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Pähkinäkastike (4 annosta)

  • 0,5 tl kuminaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 250 g maapähkinävoita
  • 2-3 dl vettä

Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kunnes kastike on sopivan paksuista. Kastikkeen rakenne saa olla hieman rakeinen.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat