Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Munakoiso-herkkusienivartaat (satay), pähkinäkastiketta sekä jasminriisiä.

Julkaistu 19.05.2005 18:00

Munakoiso-herkkusienivartaat (satay) (4 annosta)

Kasvisvartaat

KasvisvartaatRuokala
  • 1-2 munakoisoa
  • 1 rasia herkkusieniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • varrastikkuja
  • marinadi:
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 tl jauhettua kuminaa
  • 1 tl tuoretta inkivääriä

Hienonna valkosipuli, raasta inkivääri ja sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa munakoiso isoksi kuutioksi ja suolaa kevyesti. Pujota vuorotellen vartaisiin sieniä ja munakoisokuutioita. Kaada marinadi päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois vartaista ja paahda vartaat kuumassa öljyssä kunnes ne saavat kauniin värin vihannekset ovat kypsiä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Pähkinäkastike (4 annosta)

  • 0,5 tl kuminaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 250 g maapähkinävoita
  • 2-3 dl vettä

Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kunnes kastike on sopivan paksuista. Kastikkeen rakenne saa olla hieman rakeinen.

Resepti: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotonaTämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvittiPitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipideIso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuuSami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynninMarcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:50
    Syöpä

    Rinnat pitää tutkia joka kuukausi – näin teet sen oikein kotona

  • 17:27
    Musiikki

    Tämän ikäisenä kuultu musiikki on sinulle merkityksellisintä – suuri suomalaistutkimus selvitti

  • 17:24
    Ruoka

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • 15:07
    Lapset

    Iso osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle – yksi ryhmä korostuu

  • 12:52
    Muotimaailma

    Sami Sykkö nimeää suomalaisten muotimerkkien helmasynnin