Munakoiso-herkkusienivartaat (satay), pähkinäkastiketta sekä jasminriisiä.
Julkaistu 19.05.2005 18:00
Munakoiso-herkkusienivartaat (satay) (4 annosta)
KasvisvartaatRuokala
1-2 munakoisoa
1 rasia herkkusieniä
suolaa
mustapippuria
varrastikkuja
marinadi:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl soijaa
2 valkosipulin kynttä
1 sitruunan mehu
1 tl jauhettua kuminaa
1 tl tuoretta inkivääriä
Hienonna valkosipuli, raasta inkivääri ja sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa munakoiso isoksi kuutioksi ja suolaa kevyesti. Pujota vuorotellen vartaisiin sieniä ja munakoisokuutioita. Kaada marinadi päälle ja anna maustua noin 1 tunti. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois vartaista ja paahda vartaat kuumassa öljyssä kunnes ne saavat kauniin värin vihannekset ovat kypsiä. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Pähkinäkastike (4 annosta)
0,5 tl kuminaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1 sitruunan mehu ja kuori
1 tl chilijauhetta
1 dl kookosmaitoa
250 g maapähkinävoita
2-3 dl vettä
Soseuta kumina, valkosipuli, sipuli ja chilijauhe kookosmaidon kera. Lisää sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä maapähkinävoi. Sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada seos kattilaan. Lisää vesi ja hauduta kunnes kastike on sopivan paksuista. Kastikkeen rakenne saa olla hieman rakeinen.