"Mummot ovat muuttuneet violeteiksi" – lue suomalaisten oudoimmat rusketustarinat

Moni pitää ruskettumista tärkeänä osana lomaa. Rusketusrajat kuitenkin voivat yllättää – myös hauskalla tavalla!

Matkailusivusto Rantapallo ja aurinkotuotteiden asiantuntijakauppa Tanstore.fi toteuttivat rusketuskyselyn, jossa tiedusteltiin suomalaisten auringonottokokemuksia. 

Moni piti ruskettumista tärkeänä osana lomaa. Auringon kanssa ei kuitenkaan pidä leikkiä: jos sen säteiltä ei suojaudu, voi palaa!

Onko mielestäsi tärkeää palata lomalta ruskettuneena?

  • Kyllä 58 %
  • Ei 42 %

Oho, rusketus yllätti

"Kaverini otti aurinkoa lemmikkiliskonsa kanssa bikineissä. Lisko makasi hänen mahansa päällä. Kun kaverini oli ottanut tarpeeksi aurinkoa, hän nousi ylös ja vei liskon terraarioon – ja huomasi samalla  peilistä liskon vartalon muodot mahassaan. Se oli aivan jaärkyttävä rusketusraja. Iso pallokuvio, jossa oli häntä."

"Miehelläni oli uimashortsin nauhan rusetti jäänyt mahan päälle. Seuraavat kuukaudet hän kulki vaalea rusetti alamahalla."

"Lapsemme teki mummolle niin sanottua kuumakivihoitoa ulkomaan lomalla. Poika lämmitti rannalta löytyneet sileät kivet auringossa ja laittoi ne sitten mummon selän päälle. Mummo nukahti ja poika lähti touhuihinsa ja me muutkin nautimme olostamme. Pian huomasimme tilanteen, mutta olipahan mummon selkään kivistä rajat tulleet."

"Muistan, kun lapsena tehtiin serkun kanssa "köyhän miehen tatuointeja" teippaamalla maalarinteipillä omat nimikirjaimet vatsaan ja ottamalla aurinkoa."

"Kiihdytysajoissa porottava kuuma aurinko vasten kasvoja. Päässäni oli lippalakki, joka oli väärin päin. Paloin naamasta tulipunaiseksi, ja otsaani paloi puolipyöreän muotoinen kaari lippiksen taka-aukosta. Huvittava näky muutaman päivän."

"Kaakkois-Aasiassa lauttamatkalla, keskipäivän auringosta nauttiessa lautan kannella, vedin aurinkosuojat stickistä naamaan levittämättä tuotetta tasaisesti koko ihoalueelle. En suosittele toimenpidettä hoidettavan näin, ellei välttämättä halua kulkea seuraavaa viikkoa inkkarimaski naamalla."

"Vuosia sitten olin kaverini kanssa Ankkarockissa. Siellä bongasimme joka päivä nuoren miehen, jolla oli festaripäähineenä pään ympärille sidotut naisten stringit. Lähtiessä törmäsimme häneen vielä juna-asemalla. Päähine oli saanut kyytiä, ja tilalla olivat stringien malliset rusketusraidat kaljussa päässä."

"Mieheni veljellä oli rintakehässä kravatin kuva, koska hän oli oleskellut niin paljon ulkona valkoinen paita ja kravatti päällä Etelä-Afrikassa. Valkoinen pukupaita ei ilmeisesti suojannut ihoa riittävästi, mutta kravatin paksuus kyllä."

"Yleisesti omituisin rusketus on saksalaismummoilla Kanarialla. Mummot ovat muuttuneet violeteiksi!"

"Miehelläni on tapana tarrata hymiön muotoinen paperi rintakehään, jolloin hänelle jää rusketustatuointi."

"Käytin verkkosukkahousuja hameen kanssa kesällä aurinkoisella säällä, ja vaalea verkkokuvioitu rusketushan siitä jäi."

"Ulkomailla nakurannalla en voinut olla tuijottamatta pikimustaksi ruskettunutta miestä, jolla oli kuitenkin stringien rajat. "Keppi ja kulkuset" olivat bratwurstinvalkoiset!"

Oletko sinä palanut pahasti?

Rusketuskysely toteutettiin Rantapallo.fi-sivustolla kävijäkyselynä toukokuussa 2015. Kyselyyn vastasi kaikkiaan noin 4 000 suomalaismatkailijaa.

Lähde: Rantapallo Oy

Lue myös:

    Uusimmat