Muistilista sormusostoksille!

Vaihtoehtojen määrä saattaa hämmentää kihla- tai vihkisormuksen hankintaa suunnittelevaa. Tässä muutamia hyödyllisiä vinkkejä sormusostoksille!

Kihla- ja vihkisormukselle asetetaan nykyään erittäin korkeita vaatimuksia niin laadun kuin muotoilunkin suhteen. Sormuksen tulisi olla toisaalta trendikäs, ajan muotivirtausten mukainen, toisaalta sen pitäisi olla muotoilultaan ajattoman tyylikäs ja samalla yksilöllinen.

Vaihtoehtojen määrä saattaa hämmentää sormuksen hankintaa suunnittelevaa – kuinka valita lukemattomista sormusvaihtoehdoista juuri se, joka täyttäisi parhaalla mahdollisella tavalla trendikkyyden, ajattomuuden ja yksilöllisyyden vaatimukset?

Etsi tietoa netistä

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Internet on nykyään oiva apu myös sormusten hankinnassa. Kultasepänliikkeiden verkkosivuilla voi missä ja milloin tahansa tutustua sormusmallistoihin. Tuotekuvien ja hintatietojen lisäksi sivuilla on runsaasti tietoa materiaalivaihtoehdoista, timanteista sekä sormusten suunnittelijoista tai niiden mahdollisista historiallisista esikuvista.

Tiedä oma tyylisi

Mieti, haluaisitko perinteisen keltakultaisen sormuksen, vai sopisiko tyyliisi ehkä paremmin trendikäs valkokulta. Entä haluatko sormuksessasi olevan timantteja? Kuinka timanttien tulisi olla istutettuja?

Perinteinen kruunuistutus tuo timantin upeasti esille, mutta jos teet paljon töitä käsilläsi, timantin runkoon upotettu timantti voisi olla toimivampi ratkaisu.

Päätä hintahaarukka

On hyvä miettiä etukäteen myös sitä, kuinka paljon sormukseen on halukas sijoittamaan – hintahaarukka on näet varsin laaja. Yksinkertaisen, kapeahkon kultasormuksen saa parilla sadalla eurolla, kookkain timantein somistetut sormukset saattavat maksaa useita tuhansia euroja.

Älä unohda vihkisormusta!

Jos olet ostamassa kihlasormusta, mieti myös sen rinnalle mahdollisesti tulevaa vihkisormusta. Jos kihlasormus on hyvin leveä tai muodoltaan erikoinen, sen viereen voi olla vaikea saada sopimaan toista sormusta.

Ole ajoissa liikkeellä

Vaihtoehtojen runsaudesta johtuen kaikkia sormuksia ei tehdä varastoon. Et siis välttämättä saa haluamaasi sormusta heti mukaasi myymälästä, vaan se teetetään sinulle mittatilaustyönä. Toimitusaika vaihtelee malleittain.

Myöskään kaiverruksia ei ole yleensä mahdollista saada odottaessa. Sormusostoksille on siis syytä lähteä hyvissä ajoin, jotta voit varmistua siitä, että ehdit saada unelmiesi sormuksen kaiverruksin varustettuna ennen suurta päivääsi.

Varaudu kuitenkin maksamaan sormuksen hinta kauppojen solmimisen yhteydessä, vaikket sormusta heti saisikaan mukaasi.

Teksti: Kalevala Koru
Kuvat: Kalevala Koru, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat