Muistatko tämän tuuletuksen? Liverpool-joukkuetoveri oli päättää John Arne Riisen uran golfmailalla: ”En välitä, vaikka menisin vankilaan”

Liverpool kohtasi kaudella 2006-2007 Mestarien liigan puolivälierissä Barcelonan. Päävalmentaja Rafael Benitez lennätti joukkueen ottelun alla viideksi päiväksi Algarveen, jotta nämä voisivat valmistautua otteluun kevyesti. Suunnitelma ei täysin toiminut.

Joukkueen pelaajat illallistivat ilman valmennusjohtoa ja kapteeni Steven Gerrard varasi hotellihuoneen, jossa oli myös karaoke.

Liverpoolissa tuolloin pelannut norjalainen John Arne Riise kertoi myös tapauksesta, joka melkein päätti tämän uran.

SPORTbiblen mukaan ”hieman humalassa” ollut Craig Bellamy alkoi illan mittaan vaatia Riiseltä laulunäytettä.

– En laula, Riise vastasi lyhyesti, SPORTbiblen mukaan.

– Pidä pääsi kiinni tai lyön sinut tohjoksi, Bellamy kimpaantui.

Herrat sanailivat puolin ja toisin, kunnes Riise palasi hotellihuoneeseen ja jätti oven auki huonetoverinsa olleelle Daniel Aggerille.

Yöllä ovi kävi, mutta Riisen yllätykseksi tulija ei ollut Agger, vaan Bellamy golfmaila kädessä Steve Finnanin seuratessa tapahtumia käytävältä.

– Bellamy nosti mailan päänsä päälle ja huitaisi niin kovaa kuin osasi. Hän yritti osua sääriini, mikä olisi saattanut päättää urani, mutta ehdin vetää jalkani pois ajoissa, Riise muistelee haastattelussa.

Bellamy riehui ja huusi, että kukaan ei epäkunnioita minua tuolla tavalla joukkuetoverien edessä.

– En välitä, vaikka menisin vankilaan, lapsillani on tarpeeksi rahaa koulunkäyntiin ja kaikkeen. En välitä, Bellamy raivosi ja osui Riiseä reiteen.

Riise käski Bellamya pudottamaan mailan ja vaati rehellistä tappelua nyrkein seuraavana aamuna.

Seuraavana aamuna Riise koputti Bellamyn oveen, mutta vastausta ei kuulunut.

Myöhemmin hotellin aamiaiselle ilmestyi hiljainen ja Riiseä välttelevä Craig Bellamy, joka sai Liverpoolilta reilun 90 000 euron sakot.

Liverpool voitti Barcelonan puolivälierien avausosassa vieraskentällä 2-1 Bellamyn ja Riisen osumilla. Bellamy tuuletti osumaa kuuluisaksi tulleella tuuletuksella.


Lue myös:

    Uusimmat