Muistatko Sillä silmällä -sarjan? Gekko Paavilainen muistelee hittiohjelman vaikutuksia: "Me räjäytettiin homogenrepankki Suomessa"

Entinen tv-tähti Gekko Paavilainen muistelee aikaansa hittiohjelmassa.

Kirjailija ja monitoimimies Gekko Paavilainen tuli aikoinaan tunnetuksi Sillä silmällä -ohjelman grooming stylistinä. Lähes 20 vuotta sitten Suomessa nähdyn ohjelman ideana oli heteromiesten tyylin löytäminen homomiesten avustuksella. 

Ohjelma perustui samannimiseen yhdysvaltalaiseen Queer Eye for the Straight Guy -formaattiin.

Paavilainen kertoo MTV Uutisille, millaisia vaikutuksia ohjelmalla oli aikoinaan. 

– Yllättäen viisi homoa pistetään Suomen kartalle. Se oli sillä tavalla uusi juttu. Uskon, että aloitimme sillä hyväntahtoisen uuden aallon. Tultiin niin lempeästi kaapista ulos, että Peräseinäjoellakin ajateltiin, että ne ovatkin ihan hyviä tyyppejä.

Paavilaisen mukaan ohjelman toi seksuaalisen vähemmistön edustajat näkyväksi aikoinaan. 

– Me räjäytettiin tämä homogenrepankki silloin Suomessa. Ei silloin ollut suurin piirtein yhtään homoa Suomessa ennen tätä, mies naurahtaa. 

Ohjelma otettiin Paavilaisen mukaan hyvin vastaan. 

– Julkisuus oli pääasiassa onneksi aika hyvä homma. Minulla oli 95 prosenttisesti hyvät kokemukset julkisuudesta. Meitä kohdeltiin tosi hyvin. 

Tv:n tekeminen ei juurikaan houkuta Paavilaista enää.

– Ei ainakaan tällaisen formaatin merkeissä. En välttämästä jaksaisi 52-vuotiaana juosta heteroiden perässä. Tv:n tekeminen on yllättävän raskasta, pitkiä työpäiviä ja pienellä budjetilla teko toi omia haasteista.

Ohjelma nähtiin aikoinaan Nelosella. Ohjelmaa tähdittivät Paavilaisen lisäksi Tommy Kilponen, Pekka Nikumatti, Mikko Vesanen, Mikael Hytönen

Paavilainen julkaisi hiljattain Vanhat rouvat ja katapultti -kirjan, josta hän kertoo lisää alla olevalla Huomenta Suomen haastattelussa. 

TV:stä tuttu monitoimimies kirjoittaa vihanpidosta ja rauhantahdosta 9:28

Lue myös:

    Uusimmat