Muistatko Saravon Pekka -hittibiisin? Tappara-ikoni huokaisee: "Miten sen kauniisti sanoisin, etten loukkaa ketään"

Pekka Saravolle omistettiin biisi kansanjuhlassa 3:21
Video: Saravon Pekkaa laulettiin 2016 kansanjuhlassa Tampereella – näin Tappara-ikoni pomppi lavalla ja kommentoi biisiä tuolloin.

Kun jääkiekon SM-liigassa tahkottiin viisi vuotta sitten pudotuspelejä, kevään sävelenä raikui Saravon Pekka. Tappara-ikoni Saravo huokaisee nyt tuon kevään kulusta ja sanoo myös törmänneensä klippeihin kappaleesta "mitä uskomattomimmissa paikoissa".

Tamperelainen rap-yhtye Mansesteri rykäisi Tapparan pitkäaikaista puolustajaa Saravoa kunnioittavan huumoripitoisen Saravon Pekka -kappaleen Youtubeen 12.4.2016. Samana päivänä Tappara kohtasi SM-liigan välieräsarjan seitsemännessä ottelussa Kärpät – ja voitti. Keväästä tuli kirvesrinnoille mestarillinen, kun finaaleissa puolestaan taipui HIFK.

– Siitä kappaleesta on positiiviset fiilikset, koska se kevät päättyi mestaruuteen. Miten minä sen nyt kauniisti sanoisin, etten loukkaa ketään… Saravo pudottelee viisi vuotta myöhemmin MTV Urheilulle.

Kappaleessa lauletaan muun muassa "Saravo, on meillä hallissa mestari uus. Se paras on, painakaa mieleenne numero kuus". Saravosta maalataan biisissä huumorin keinoin sankaria.

– Sanotaan, että en ole kyllä itse sitä soittanut kotona kauheasti. Se kului jossain vaiheessa aika lailla puhki. Olisi ollut karmeaa kuunneltavaa, jos se kausi ei olisi päättynyt mestaruuteen.

– Hauskana juttunahan se täytyy ottaa, koska se on tuollainen huumoripläjäys.

Biisi soi 2016-mestaruuskeväänä tiuhaan Tampereella, ja se lähti lentoon muuallakin. Yksistään alkuperäistä Youtube-videota on katseltu tähän mennessä noin 3,4 miljoonaa kertaa.

– Se levisi niin. Siitä on mitä uskomattomimmista paikoista tullut klippejä – jostain venäläisistä taksikuskeista, kun he soittivat sitä tietämättä tietenkään mistään mitään, Saravo naurahtaa.

Muut ovat sinun kuullesi sitä ihan riittävästi soittaneet?

– Täytyy sanoa, että on hyvä, että se on nyt jo jonkin aikaa sitten rauhoittunut.

Voit katsoa ylälaidan videolta, miten Saravon Pekka soi Tampereella kansanjuhlassa 2016, kun ikoni oli menossa mukana.

"Ainoa tavoite jääkiekkoilussa"

C Moren asiantuntijana nykyisin toimiva Saravo, 41, voitti Tapparassa kevääseen 2017 päättyneellä urallaan kaikkiaan kolme Suomen mestaruutta. Hän toimi kolmella kaudella seuran kapteenina ja kolmella sesongilla varakapteenina. 

Mies iloitsee jälkeenpäin, että 13 kaudestaan Tapparan edustuksessa peräti kahdeksan sesonkia päättyi finaaleihin.

– Matka on monesti noissakin hommissa tärkein. Tietää, että joukkueessa on tehty paljon oikeita asioita, kun niinkin pitkälle pääsee. Olisi tosin voinut enemmänkin kuin kolme mestaruutta tulla.

– Pelien jälkeen entisestään on selkeytynyt se, että ainoa tavoite jääkiekkoilussa ja SM-liigassa – ainakin minulle henkilökohtaisesti – on se, että jotain saisi voittaa ja pitkälle päästä. Keväiden merkitys verrattuna pitkään runkosarjaan on suurin.

Popedan Costello Hautamäki aiheutti kohun kiekkobiiseillään Tampereella – Pekka Saravokin tarttui kitaraan 5:25
Hockey Night – Tien päällä: Popedan Costello Hautamäki aiheutti kohun kiekkobiiseillään Tampereella – Pekka Saravokin tarttui kitaraan.

Lue myös:

    Uusimmat