Muistatko Salkkarit-parin traagisen rakkaustarinan käänteet?

Larin ja Eliaksen rakkaustarina yksi Salkkarit-historian koskettavammista.

Eliaksen ja Larin, eli Lariaksen, tarina on varmasti yksi Salattujen elämien ikimuistoisimmista. Petteri Paavolan ja Ronny Roslöfin näyttelemän kaksikon ylä- ja alamäkiä kulkenut suhde on tavoittanut katsojia ympäri maailmaa YouTuben kautta. Rakkaustarina tuli päätökseensä, kun Elias kuoli Larin käsivarsille.

Eliaksen ja Larin rakkaustarina alkoi epätavallisista lähtökohdista. He kävivät samaa koulua, mutta Lari lätkäkavereineen kiusasi Eliasta tämän homouden takia. Lari alkoi seurustella Eliaksen parhaan ystävän Iidan kanssa, ja sai kaverukset jopa riitautumaan, sillä Elias ei voinut sietää Laria.

Tästä tarina siis alkoi, mutta muistatko vielä kaikki Eliaksen ja Larin rakkaustarinan isoimmat käänteet?

Ensisuudelma

Moosessa järjestettyjen naamiaisten jälkeen Lari kavereineen lähti seuraamaan Eliasta kotiin. Elias onnistui harhauttamaan muut, mutta kohtasi kadulla vielä Larin. Lari meinasi ensin lyödä häntä, mutta sen sijaan päätyikin suutelemaan.

Lari uhkaili Eliasta, ettei hän saisi kertoa asiasta kenellekään, ja häipyi paikalta. Kotona Elias kuitenkin paljasti tapahtuneen Katariinalle. 

Tämän jälkeen kaksikon välillä oli jatkuvasti säpinää, ja Lari jopa myönsi Eliakselle olevansa homoseksuaali. Hän ei voinut tulla kaapista isänsä ja jääkiekkoharrastuksensa takia, ja asia pysyi salassa. Myöhemmin Elias ja Lari päätyvät tekemään ryhmätyötä kahdestaan, kun muut ryhmän jäsenet jättivät tulematta. He päätyivät sänkyyn. 

Salaisuus paljastui

Monien käänteiden ja epäröinnin jälkeen Lari päätyi jättämään Iidan ja aloitti Eliaksen kanssa salasuhteen.

Iida kuitenkin sai vahingossa tietää Eliaksen ja Larin suhteesta rynnättyään Eliaksen luo purkamaan sydäntään. Hän loukkaantui syvästi ja levitteli koulussa kuvia, jotka paljastivat poikien suhteen. Näin koko koulu sai tietää Larin homoudesta.

Samaan aikaan Lari oli kuitenkin alkanut kiinnostua Eliasta enemmän mahdollisuuksistaan päästä pelaamaan jääkiekkoa NHL:ään. Suunnitelmat kuitenkin kariutuivat, kun joukkuekaverit hakkasivat Larin, ja hän satutti polvensa niin, ettei voinut enää pelata.

Loukkaantumisen jälkeen Elias ja Lari jatkoivat seurusteluaan. Larin salailu kuitenkin sai Eliaksen välillä hermostumaan.

Eheytysleiri ja ero

Kevään 2013 päätösjaksossa Lari kertoi homoudestaan isälleen, joka ei ottanut asiaa hyvin. Lari muutti Eliaksen luo, mutta myöhemmin isä löysi hänet, ja pakotti eheytymisleirille.

Elias alkoi kyllästyä Larin säätämiseen ja suhteen salailuun, ja tapasi samoihin aikoihin Miskan. Hän jätti Larin ja alkoi seurustella uuden tuttavuutensa kanssa.

Kodittomuus ja uusi suhde

Erosta huolimatta Lari ei halunnut palata kotiin, sillä hänen isänsä ei suostunut hyväksymään poikansa suuntautumista. Hän päätyi aluksi kodittomaksi, kunnes Katariina otti hänet asumaan luokseen. Kun Katariina ja Jiri joutuivat muuttamaan pois asunnostaan, Lari muutti Kallen ja Ismon luo. Hän sai myös töitä Moosesta.

Lari ja Kalle suhtautuivat aluksi epäilevästi orastavaan romanssiinsa, lähinnä ikäeronsa takia. Lopulta he kuitenkin tajusivat pitävänsä toisistaan ja alkoivat seurustella. Elias loukkaantui siitä, että Lari pystyi olemaan Kallen kanssa hyvin avoimesti, toisin kuin hänen kanssaan aiemmin.

Eliasta ammuttiin

Vuoden 2014 päätösjaksossa Eliasta ammuttiin Katariinan hyväntekeväisyystanssiaisissa sattuneessa välikohtauksessa. Lari vieraili usein Eliaksen luona sairaalassa, mutta Miskan kanssa kihlautunut Elias vannotti haluavansa olla Larin kanssa vain ystävä.

Miska puolestaan alkoi näyttää mustasukkaisuuden merkkejä, ja käski Lari pysymään poissa Eliaksen luota.

Mariannan jäljillä – ja vankina

Elias ja Lari päättivät ryhtyä selvittämään Mariannan menneisyyttä. Lari oli aiemmin paljastanut Mariannan olleen mielisairaalassa, ja naisen toiminta oli saanut kaksikon huolestumaan. Tapausta tutkiessaan Lari ja Elias päätyivät sänkyyn, ja myönsivät myöhemmin poikaystävilleen pettäneensä näitä.

Marianna sai tietää Larin ja Eliaksen puuhista ja vangitsi heidät tyrmäänsä. Sergeitä lukuun ottamatta kaikki uskoivat hänen tarinansa siitä, että kaksikko oli lähtenyt lemmenlomalle. Vankien päästyä vapaaksi Miska jätti Eliaksen pettämisen takia. Kalle puolestaan antoi Larille anteeksi, ja pari päätti yrittää uudestaan.

Lari ja Elias palasivat yhteen

Tänä syksynä Kalle ja Lari yrittivät pitää suhteensa kasassa, mutta eivät onnistuneet siinä. Kalle jäi kiinni pettämisestä, ja Lari päätti jättää miehen. 

Pihlajakadulle Brysselistä palannut Elias huomasi olevansa yhä rakastunut Lariin. Kun hän sai tietää Larin ja Kallen erosta, päätti hän toimia. Elias laittoi Larin tiukille ja kysyi tältä suoraan, aikooko tämä suostua seurustelemaan hänen kanssaan. 

Fanien iloksi Lari ja Elias palasivat yhteen. Syksyn aikana pari on muun muassa pelastaneet Iljan kidnappaajan kynsistä. Samalla Lari sai luodin rintaansa ja vajosi koomaan. Elias hoiti rakastaan ja oli hänen tukenaan toipumisessa. 

Elias kuolee traagisesti

Juuri kun Larin ja Eliaksen rakkaustarina näytti tasapainoiselta, tapahtui jotakin odottamatonta. Lari suunnitteli kosivansa Eliasta, mutta ei ehtinyt toteuttaa aikeitaan. Elias joutui kaahaajan yliajamaksi juuri, kun Lari oli aikeissa kosia tätä. Eliaksen viimeiset sanat Larille olivat Tahdon.

Lari lähtee Pihlajakadulta

Lari käy jättämässä lopulliset hyvästit Mariannalle, mutta ei pysty antamaan tälle anteeksi. Kalle kohtaa Larin ja pettyy, kun Lari ilmoittaa lähtevänsä Pihlajakadulta. Lari hyvästelee ensin poikansa Iljan.

Lari lähtee hyvästeltyään vielä Ismon ja Kallen. Lari jättää ruusun Eliaksen kuolinpaikalle ja tuntee, kuinka Elias ottaa häntä kädestä.

Lari jatkaa matkaansa yhdessä rakkaansa muiston kanssa.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot ennakkoon MTV Katsomossa kello 20.00. 

Lue myös:

    Uusimmat