Mainos

Muistatko nämä Salkkarit-historian hurjimmat käänteet?

Salattujen elämien kaksikymmentä vuotta pitkään historiaan mahtuu toinen toistaan hurjempia käänteitä. Muistatko vielä nämä?

Salkkareiden kevään 2019 päätösjaksossa on luvassa on tuttuun tapaan hurjia käänteitä ennen kesätaukoa. 

Salkkarit-kausi huipentuu tänä keväänä dramaattiseen päätösjaksoon, jossa nähdään muun muassa Aaron kauan poissa pysytellyt äiti, Anni. Keskiviikkona 19.6. klo 19.30 nähtävästä jaksosta ei dramatiikkaa puutu.

Muistatko vielä nämä päätösjaksot?

Mariannan ja Raakelin kaksoisitsemurha

Mariannan ja hänen äitinsä Raakelin tarina sai traagisen päätöksen Salatuissa elämissä. Äiti ja tytär poistuivat dramaattisesti sarjasta. 

Mariannan ja Raakelin tarina oli alusta asti tummasävyinen. Raakel syyttää Mariannaa toisen tyttärensä Johannan kuolemasta. Johanna hukkui ammeeseen lapsena, kun Mariannan piti vahtia tätä. 

Johannan kuolema on vaikuttanut sekä Mariannan ja Raakelin mielenterveyteen. Molemmat ovat olleet mielisairaalassa tapauksen vuoksi.

Eliaksen murhasta vangittu Marianna yllättyi, kun hänen äitinsä rientää pelastamaan hänet. Kaksikko ajoi merenrantaan ja Marianna sai tietää äitinsä suunnittelevan kaksoisitsemurhaa. Raakel sai Mariannan näkemään elämisen tuskan, ja loppukohtauksessa kaksikko käveli mereen ja hukuttauti yhdessä.

Lentokonekaappaus ja pakkolasku Siperiaan

Kuulien perhe joutui salaperäisen vainoajan kohteeksi. Vainoaja kiristi perhettä, ja alkoi ahdistella myös Peppiä sen jälkeen, kun Peppi oli saanut tietää olevansa raskaana. Myöhemmin paljastui, että vainoaja Heiskanen, Korpin poika oli lymyillyt Pepin ja Sergein kodissa salahuoneessa. Myöhemmin Heiskanen sai huijattua ja kidnapattua koko joukon lentokoneeseen. Heiskanen myrkytti pilotin. Lopulta kone teki pakkolaskun Siperiaan Helena koneen ohjaimissa.

Joukko löysi erämaasta mökin, jossa he joutuivat koville, kun ruuat loppuivat. Joukko luuli jo pelastuneensa, kun mökin ylle ilmestyi helikopteri. Helikopterissa oli kuitenkin Heiskanen, joka ampui Sebastiania selkään. Peppi synnytti lapsen Heiskasen uhatessa muita aseella. Heiskanen sitoi Kuulat ja uhkasi polttaa nämä elävältä. Seppo kuitenkin saapui paikalle viime hetkellä, ampui Heiskasen, ja joukko sai hälytettyä apua Heiskasen sateliittipuhelimella.

Katariinan kidnappaus

Myös Katariina Mäkelä joutui kidnappauksen uhriksi, kun Antti ja Katariina alkoivat seurustella vakavasti. Menneisyyden haamut palasivat vähän väliä kummittelemaan Katariinaa, ja outojen tapahtumien keskelle joutunut nainen oli varma siitä, että joku vainosi häntä. Antille Katariina ei voinut kertoa koko totuutta tilanteesta, mutta poliisimies teki kaikkensa auttaakseen naisystäväänsä.

Tilanne kärjistyi lopulta siihen, että harhainen Katariina päätyi paljastamaan Antille totuuden osuudestaan Saran kuolemaan. Antti päätti olla ilmoittamatta asiasta poliisille ja salata tiedon, mutta kuskasi kuolleen Saran nähneen Katariinan mielisairaalaan hoitoon. Katariinan psykiatrilta saamansa lausunnon Antti päätyi polttamaan, sillä mies ei kaikesta huolimatta halunnut Katariinalle pahaa. 

Antti tajusi, ettei rakkaus lääkärinaista kohtaan ollut sammunut, ja mies ilmoittikin Katariinalle haluavansa jatkaa suhdetta tämän kanssa. Katariina ja Antti kävivät yhdessä Saran haudalla tekemässä symbolisen sovun. Myöhemmin Antti kosi Katariinaa. Kosinta päättyi kuitenkin kolkkaukseen. Kun Antti heräsi, Katariina oli kadonnut.

Antti ja Niko pääsivät oikeille jäljille löytäessään uuden uhkauskirjeen. Samalla kaksikko tajusi, ettei Katariina ollutkaan vainonnutkaan itseään, vaan tällä todella oli stalkkeri. Selvisi, että Katariinan on siepannut Miikka. Myöhemmin Antti kosi Katariinaa uudelleen, mutta suhde kariutui, kun Katariina paljasti tunteensa Nikoa kohtaan.

Paulan piina

Paulan raskauden edetessä Eero alkoi osoittaa omituisia merkkejä. Hän ilmoitti viipyvänsä töissä myöhään, mutta Paulan viedessä eväsleipiä miehensä työpaikalle selvisi, että mies oli pitkällä vapaalla.

Ismon ja Sallan hääpäivänä Eero saapui kotiin ja suostutteli huolestuneen Paulan mukaansa väittäen aikovansa yllättää naisen. Aaron haudalla Eero paljasti suojelevansa Paulaa ja vauvaa Aarolta. Hän huumasi Paulan ja kuljetti tämän Tanjalta vuokraamalleen verstaalle, jossa hän hautasi naisen lattialankkujen alle.

Herätessään Paula yritti epätoivoisesti anella apua mieheltä, joka ei enää ollut paikalla. Pitkän odotuksen jälkeen Lasse ja Panu saapuivat pelastamaan naisen, jonka synnytys oli ehtinyt jo käynnistyä.

Lapsi syntyi verstaalla ja Paula ja poikavauva kiidätettiin varmuuden vuoksi sairaalaan. Säikky Paula ei halunnut irrottaa katsetta lapsestaan, sillä hän pelkäsi Eeron vievän vauvan pois. Miikan vastusteluista huolimatta Lasse paljasti tyrmistyneelle Paulalle Eeron menehtyneen Kentaurin räjähdyksessä.

Kentaurin räjähdys

Sallan ja Ismon vihkiminen siirty kirkosta Kentauriin, jossa kihlapari sanoi toisilleen "tahdon". Kentaurissa työskentelevä sijaistarjoilija jätti vahingossa kaasuhellan päälle. Takahuoneessa Juulia murehti riitaansa Joonatanin kanssa ja menetti kaasuvuodon seurauksena tajuntansa. Samaan aikaan sijaistarjoilija sytytti kynttilän ja meni sen kanssa takahuoneeseen. Päällä oleva kaasuhella aiheutti Kentaurissa räjähdyksen, joka vei Juulian, tarjoilijan ja Eeron hengen. 

Iida siepattiin ja suljettiin kellariin 

Iidan isänetsintä sai hurjan käänteen, kun Pekka Toroppa valehteli Iidalle olevansa tämän isä ja sulki tämän kellariin. Aluksi mukavalta vaikuttanut Pekka piti Iidaa vankinaan ja yritti mennä tämän kanssa naimisiin omavaltaisessa seremoniassa.

Iida pääsi pakenemaan, kun yksi vihkikynttilöistä kaatui ja sytytti Toropan mökin palamaan.

Pepin huumeriippuvuus

Murheissaan oleva tyttö haki lohtua ostamalla Topilta OEMP-pillereitä. Jäätyään huumeisiin pahemmin koukkuun ahdistunut Peppi oli isossa velassa Sergeile. Tyttö jo suunnitteli pakenevansa Helsingistä äitinsä luo Lappiin, mutta saa velkarahat kasaan viettämällä yön rikkaan miehen kanssa. Asiat eivät tästä kuitenkaan parantuneet, sillä tyttö sai potkut, jatkoi huumesekoilujaan ja vietti yön juuri Heidistä eronneen Topin kanssa. Tämän johdosta Heidi suuttui ja heitti tytön ulos heidän yhteisestä asunnostaan.

Koska Sergei oli lopettanu diilaamisen, suuntasivat Peppi ja Topi Tallinnaan ostamaanhuumeita, mutta parivaljakko ei jäänyt kiinni salakuljetuksesta. Päästyään takaisin Pihlajakadulle he ottavat muutaman pillerin, menettävät tajuntansa ja päätyvät sairaalaan. Topi menehtyi, mutta Peppi selvisi vain säikähdyksellä. Hän lähti Veeran mieliksi vieroitushoitoon. Heidi antoi ystävälleen anteeksi ja oli tämän tukena. 

Kevätkauden 2019 päätösjakso nähdään keskiviikkona 19.6. klo 19.30.

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla ja mtv.fissä! Koko viikon jaksot C Moressa ennakkoon!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja