Muistatko nämä kummallisimmat euroviisuesitykset? Suomi mukana listalla!

MSN.com listasi kymmenen oudointa tähän mennessä nähtyä euroviisuesitystä. Listalle on päässyt peräti kaksi suomalaista viisuedustajaa: voittoisa Lordi ja nollan pisteen Kojo.

1. Dustin the Turkey

Irlannin vuoden 2008 euroviisuedustajan, käsinukke Dustin the Turkeyn kappale Irelande Douze Pointe oli satiirinen tölväisy kilpailussa yleistyneelle äänestyskäyttäytymiselle, jossa naapurimaat äänestävät toisiaan. Kappale muistutti myös hieman valitusvirttä. Irlannin tie katkesi semifinaaleihin.

2. Lordi

Edes euroviisuasiantuntijat eivät nähneet ennalta Lordin huikeaa suosiota vuoden 2006 viisuissa. Hard Rock Hallelujahin lopullinen pistemäärä, 292, löi laudalta edellisen piste-ennätyksen.

3. Dana International

Israelilainen transseksuaali on epäilemättä kaikkien aikojen kiistellyin euroviisuvoittaja. Israelin uskolliset johtajat vastustivat Danan osallistumista kilpailuun. Tästä huolimatta artisti nappasi yliampuvalla esityksellään 174 pistettä ja voitti vuoden 1998 euroviisut.

4. Kojo

Elettiin vuotta 1982. Kylmä sota oli täydessä käynnissä, ja aktivistit ympäri Eurooppaa osoittivat mieltä ydinaseiden uhkaa vastaan. Suomen edustaja Kojo näki, että euroviisut on täydellinen näyttämö aihetta käsittelevälle protestilaululle. Lopputulos oli nolla pistettä, mikä todisti, ettei europoppia ja politiikkaa tule sekoittaa.

5. Guido Horn

Vuonna 1998 Guido Hornia pidettiin häpeänä Saksalle. Artistia vaadittiin jopa vetäytymään kilpailusta. Guido viittasi arvostelijoille kintaalla ja tarjosi yleisölle ikimuistoisen shown, jossa hän muun muassa soitti lavalla kelloja, kiipesi joka paikkaan ja hyppäsi lopulta yleisön sekaan.

6. Zdob si Zdub

Moldovalainen Zdob si Zdub nappasi vuonna 2006 kunnioitettavan kuudennen sijan kappaleellaan Boonika Bate Doba (suomennettuna "isoäiti hakkaa rumpuja"). Esityksen ajaksi keskelle lavaa oli sijoitettu vanha nainen, mahdollisesti isoäiti, joka soitti suurta rumpua.

7. Verka Serduchka

Vuoden 2007 euroviisuissa ukrainalainen dragartisti Verka Serduchka sijoittui toiseksi kappaleellaan Dancing Lasha Tumbai. Folion näköiseen asuun kietoutunut 34-vuotias mieskoomikko tarjosi yleisölle ikimuistoisen, pramean esityksen.

8. Cetin Alp and the Short Wave

Turkin edustaja vuodelta 1983, Cetin Alp and the Short Wave, osallistui euroviisuihin kappaleella Opera, jonka sanoitus koostui kappaleen nimen toistosta yhä uudestaan ja uudestaan. Lopputulos oli viimeinen sija ja nolla pistettä.

9. Telex

Belgialaisen electro-kokoonpanon tavoite vuoden 1980 euroviisuissa oli jäädä viimeiselle sijalle. Heidän kappaleensa Euro-Vision kuulosti iloiselta piipitykseltä, jossa oli tarkoituksella mitäänsanomaton sanoitus. Telexin suunnitelma jumbosijasta kaatui, kun Portugali antoi yhtyeelle kymmenen pistettä.

10. Peter, Sue and Marc

Sveitsiläisen trio viisuvalloitus vuonna 1979 oli romuttua alkuunsa, kun heiltä evättiin pääsy Israeliin. Kolmikko ei kyennyt selittämään riittävän tarkasti, miksi he yrittivät tuoda maahan niin paljon vesiletkuja, kastelukannuja, roskapusseja ja pullonavaajia. Lopulta trio pääsi esitykseensä kuuluvan rekvisiitan kanssa maahan ja nappasi kahdeksannen sijan.

Lähde: http://hotlist.uk.msn.com

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja