Mainos

Muistatko kaksivärisen kumin? Tähän sen sininen pää on oikeasti tarkoitettu

Monen penaalista tai työpöydän alalaatikon uumenista saattaa löytyä tälläkin hetkellä sini-punainen pyyhekumi. Mutta tiedätkö, miksi tässä pyyhekumissa oli kaksi eriväristä päätä? Tämä on hyvä vinkki myös koululaisille!

Sini-punainen pyyhekumi on monille tuttu – ja moni on myös pähkäillyt, mitä ihmeen virkaa esimerkiksi tuolla sinisellä pyyhekumin päällä oikein on, sillä kumittaessa lyijykynämerkintöjä se tuntui ainoastaan rikkovan ja ruttaavan paperin pinnan.

Vastaus tulee tässä.

Punainen pää on tarkoitettu lyijyn pyyhkimiseen, sininen musteen pyyhkimiseen. Jossain sini-punaisissa pyyhekumeissa on myös tästä erikseen merkintä.

Punainen pää sopii parhaiten kevyiden paperilaatujen pinnoille, eikä se riko paperin pintaa kumittaessa – toisin kuin sininen pää, jota moni on erehtynyt joskus tällaisissa tilanteissa käyttämään.

Punertavalla kumilla pystyy myös pyyhkimään tarkemmin sekä haalentamaan tummia merkintöjä.

Sininen pää puolestaan toimii paremmin rakeisella ja paksulla paperilla, josta lyijykynämerkintöjä on huomattavasti vaikeampi poistaa. Sininen pää on huomattavasti kovempi verrattuna punaiseen, ja sillä pystyy musteen pyyhkimisen lisäksi poistamaan lyijykynämerkinnät paksummalta paperilta – tosin otteissaan kannattaa olla varovainen, ettei paperin pinta kärsi.

Tiedätkö, miten post it -lappuja oikeasti pitäisi käyttää? Tarkasta tästä:

0:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.