Mainos

Muistatko 10-vuotiaana yliopiston aloittaneen pojan? Näin hänellä menee nyt

Yhdysvaltalainen Greg Smith oli lahjakas lapsi. Hän kävi suurimman osan alakoulusta yhdessä vuodessa ja aloitti 7-vuotiaana yläkoulun, kirjoittaa Huffington Post.

Kun Smith oli 10-vuotias, hän aloitti yliopisto-opinnot. Hän opiskeli fysiikkaa, ranskaa sekä differentiaali- ja integraalilaskentaa.

Nyt 26-vuotias Smith kertoi Oprah-ohjelmassa, että yliopistoon meneminen niin nuorella iällä pakotti hänet kasvamaan nopeasti.

– Oli se tietysti vähän outoa, kun olin niin paljon muita nuorempi, Smith myöntää.

Vaikka kaikki muut opiskelijat olivat tuplasti vanhempia, Smith kertoo, että hänellä oli tästä huolimatta kavereita.

– Minulla oli paljon kavereita ja vietin aikaa monien kursseillani olleiden opiskelijoiden kanssa.

– Minulla oli paljon myös omanikäisiä kavereita ja luulen, että se oli erittäin tärkeää. Vaikka olimme eri luokka-asteilla, pidimme kuitenkin samoista asioista. Tykkäsimme urheilusta, ulos menemisestä ja pidimme hauskaa.

"Ihmiset tunnistivat kaikkialla"

1990-luvun lopussa lapsinerona tunnettu Smith oli melkoisessa mediapyörityksessä.

– Ihmiset tunnistivat minut kaikkialla, hän kertoo.

Kun hän esiintyi Oprah-ohjelmassa ja hänen sähköpostiosoitteensa mainittiin jaksossa, koulun serverit kaatuivat, sillä niin monet yrittivät tavoittaa poikaa sähköpostitse. Huomio myös antoi hänelle mahdollisuuden puhua asioista, jotka hän koki tärkeiksi.

Smith on ollut viisi kertaa ehdolla Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi hänen hyväntekeväisyyskampanjastaan lasten oikeuksien ja turvallisuuden puolesta. 

Hän työskentelee nyt tutkijana Mount Sinaissa, jossa hän tutkii geeniekspressiota. Hänen tavoitteensa on luoda parempia lääkkeitä.

Oprah kysyi Smithiltä, tulemmeko hänen elinikänsä aikana löytämään parannuskeinon syövälle.

– Tuohon kysymykseen on vaikea vastata. Mielestäni on epäilemättä mahdollista, että pystymme kehittämään erittäin tehokkaat, kohdistetut hoidot ihmisten yksilöllisille syöville. Ja se on uskomatonta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.