Mainos

Muista nämä kodinkoneet, kun suunnittelet keittiöremonttia

Jos olet suunnittelemassa keittiöremonttia tai täysin uuden keittiön rakentamista, tiettyjen kodinkoneiden vaatima tila tulee ottaa huomioon jo keittiötä suunnitellessa. 

Huomioi nämä kodinkoneet keittiön suunnittelussa

Keittiöremontissa tulee huomioida kaappien, altaiden ja tasojen lisäksi myös kodinkoneiden sijoittelu. Paikat keittiön kodinkoneille tulee miettiä jo ennen kaapistojen ja tasojen tilaamista. 

Kodinkoneiden valinnassa on otettava huomioon useita tekijöitä, kuten tila, tarpeet, budjetti ja energiatehokkuus. Nykyaikaiset kodinkoneet, kuten energiaa säästävä astianpesukone ja automaattisella sulatustoiminnolla varustettu jääkaappi, ovat hyviä valintoja uuteen keittiöön. Astianpesukone, jääkaappi ja muut keittiön kodinkoneet, jotka on integroitu keittiöön, pitävät sisustustyylin yhtenäisenä ja tyylikkäänä. 

  1. Näin suuren jääkaapin tarvitset

Mittaa tila, johon jääkaappi ja pakastin tulevat. Tarkista myös oven leveys, jotta laitteet mahtuvat ovesta sisään. Integroitu jääkaappi sulautuu keittiön kaapiston joukkoon, mikä luo yhtenäisen ilmeen. Toisaalta integroidun jääkaapin huolto ja vaihtaminen uuteen on vaikeampaa. 

Jääkaapin koon valinta riippuu ruokailutottumuksista, ostosten määrästä ja siitä, kuinka usein ostat tuoreita ruoka-aineita. Yleensä jääkaapeissa suositellaan noin 100 -150 litran tilavuutta yhtä aikuista kohti. Kahden aikuisen ja kahden lapsen muodostamalle perheelle 300 - 400 litran jääkaappi on sopiva. 

Valitse mahdollisimman energiatehokkaat laitteet säästääksesi sähköä. Energiatehokkuus merkitään asteikolla A - G, jossa A on kaikista energiatehokkain. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät energiatehokkaita, A- tai B -merkinnällä varustettuja jääkaappeja esimerkiksi Samsung-, Bosch- ja LG-merkeiltä. 

2. Astianpesukone on tyylikkäimmillään integroituna

Astianpesukoneen koon valinta riippuu astioiden määrästä ja siitä, kuinka usein peset astioita. Perheelle, jossa on kaksi aikuista ja kaksi lasta, suositellaan noin 12 henkilön astiastolle tarkoitettua astianpesukonetta.

Mittaa tila tiskikoneelle ja valitse sopiva integroitava tai erillinen tiskikone, jossa on tarvittava määrä pesuohjelmia sekä riittävästi tilaa astioille. Tutustu myös eri tiskikoneiden kuivaustehokkuuteen ja energiatehokkuuteen.

Kiinnitä huomiota astianpesukoneen melutasoon, erityisesti jos keittiö on avoin. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa hiljaisia astianpesukoneita, joiden melutaso on maksimissaan 40 dB, löytyy Gram-, Gorenje-, Electrolux-, Bosch- sekä Beko-merkeiltä. 

3. Liesi ja uuni joko yhdessä tai erikseen

Voit valita perinteisen lieden ja uunin yhdistelmän tai erilliset liesi ja uuni -ratkaisut. Valitsemasi liesimalli vaikuttaa keittiön suunnitteluun. Varaa liedelle ja uunille niiden tarvitsema tila ja varmista, että ne sopivat keittiön ilmeeseen. 

Induktioliedet ovat nopeita ja energiatehokkaita. Keraamisten liesien etuna on helppo lämmönsäätö ja puhdistettavuus. Kaasuliesi on ammattikokin valinta. Muita liesimalleja edullisemman sähkölieden lämpeneminen on hitaampaa ja se kuluttaakin sähköä yleensä enemmän. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa ovat erilaiset sähköliedet, liesitasot ja erillisuunit. Tarkista laitteeseen liittyvät ominaisuudet, kuten kiertoilma ja erilaiset liesitasot, ennen ostopäätöstä. 

4. Tilaa myös mikroaaltouunille ja pienille koneille

Onko sinulla riittävästi tilaa työtasolla vai haluatko integroidun mikroaaltouunin kaapistoon? Tasolla tai hyllyllä olevan mikron vaihtaminen on helpompaa kuin integroidun mikroaaltouunin. Valitse mikroaaltouuni, jossa on riittävä teho ja tarvittavat toiminnot.

Uuteen keittiöön tarvitaan myös liesituuletin. Valitse liesituuletin, jossa on riittävä imuteho suhteessa keittiön kokoon. Kiinnitä huomiota liesituulettimen melutasoon, erityisesti jos keittiö on avoin muuhun tilaan nähden.

Pienemmillekin kodinkoneille on hyvä miettiä paikat jo keittiötä suunnitellessa. Lisäksi leipomista tai ruoanlaittoa harrastavalla saattaa olla esimerkiksi tilaa vievä yleiskone tai tehosekoitin. Suunnittele pienkoneille omata paikat ja huomioi laitteet myös pistorasioiden sijoittelussa. 

Selvitä hinta, huolto ja takuu

Etsi keittiöösi laitteet, jotka ovat laadukkaita ja mahtuvat budjettiisi. Tarkista laitteiden takuuehdot ja mahdollinen huoltopalvelu. Hobbyhall.fi-verkkokaupassa voit vertailla ja tilata kodinkoneita helposti (selvitä, millaisia tarjouksia ja alennuksia on saatavilla). Keittiön pienkoneet ovat myös hyviä lahjaideoita esimerkiksi uuteen kotiin muuttaneelle. Muista tarkistaa mahdolliset alennukset ja tarjoukset ennen ostopäätöksen tekemistä.

 

Lue myös:

    Uusimmat