Muinaisesta suosikkijuomasta apu vatsaoireisiin ja painonpudotukseen?

Perinteisesti iho-ongelmiin käytettyä aloe vera -kasvia käytetään yhä enemmän myös juotavassa muodossa. Terveystietoisten kuluttajien uudeksi suosikkijuomaksi ennustetaankin ravintorikasta aloe vera -mehua.

Vitamiineilla ja mineraaleilla kyllästetty aloe vera -mehu on markkinoiden trendiasiantuntijoiden mukaan seuraava suuri hittituote terveyttään vaalivan asiakaskunnan keskuudessa.

Aloe vera -pohjaisten juomien väitetään auttavan painonhallinassa, tehostavan vastustuskykyä ja ruoansulatusjärjestelmän toimintaa, alentavan kolesterolia ja helpottavan yleisesti epämukavaa oloa vatsassa.

A, C, E ja B -vitamiineja sekä foolihappoa sisältävä aloe vera on yksi harvoista kasveista, joka sisältää myös B12-vitamiinia, joka edistää aivojen hyvinvointia ja keskushermoston toimintaa. Vitamiinien lisäksi aloe vera sisältää lukuisia mineraaleja, kuten esimerkiksi kalsiumia, magnesiumia, sinkkiä, natriumia, rautaa ja kaliumia, sekä amino- ja rasvahappoja.

Ravitsemusterapeutti Madeleine Shawin mukaan aloe vera on erinomainen apu vatsaoireiden helpottamiseen. Aloe veraa onkin perinteisesti käytetty avuksi suolistoärsytyksen hoidossa.

– Aloe vera rauhoittaa kehon sisäosia, ja auttaa helpottamaan turvotuksen tunnetta vatsassa, Shaw kertoo.

Aloe veran historian lääkekasvina tiedetään ulottuvan jopa 5000 vuoden päähän. Kasvia käytettiin tehokkaana lääkekasvina nimittäin jo muinaisessa Egyptissä.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja