Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Muikkuja ja sipulia

Muikkuja ja sipulia
Muikkuja ja sipuliaCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 16:04(Päivitetty 09.02.2005 10:20)
  • 500-600 g perattuja muikkuja
  • 1 - 1,5 tl suolaa
  • 2 sipulia
  • mauste- tai mustapippuria (kokonaisena n.10 kpl, myllystä jauhettuna n. 1 tl)
  • 2 - 3 tl sitruunamehua
  • 0,5 - 1 ruukku tilliä tai 2-3 rkl kuivattua tilliä
  • vettä

1. Kuori sipulit, puolita ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi tai silppua pieneksi niin halutessasi. Hienonna tilli.

2. Perkaa muikut, neulamuikuille riittää suolistaminen. Huuhdo kalat ja mausta ne 1 tl suolaa.

3. Lado muikut voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipulin, tillisilpun ja pippurin kanssa. Pirskota päälle sitruunamehu ja loput suolasta. Liruttele päälle vähän vettä, kalojen ei tarvitse peittyä kokonaan.

4. Kypsennä 100-150 asteessa muikkujen koosta riippuen 1-2 tuntia eli kunnes ruodotkin ovat pehmenneet. Voit kypsentää muikut myös liedellä kannen alla hyvin miedolla tulella. Silloin ne kypsyvät 15-20 minuutissa, mutta isompien muikkujen ruodot eivät ehdi pehmitä syötäviksi. Tarjoa muikkujen kanssa esim. perunalunta ja höyrytettyjä porkkanapaloja.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

"Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsausPeppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksiaYhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hittiVolkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannonSuomeen odotetaan ulkomaisen turismin ennätystalvea – globaali trendi jyllää eteenkin Lapissa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • 06:27
    Väsymys

    Ovatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus

  • Eilen20:31
    Seksimyytit

    Peppuseksiin liittyy edelleen paljon vääriä uskomuksia

  • Eilen17:24
    Ruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen15:23
    Volkswagen

    Volkswagen keskeyttää VW Golf -mallin tuotannon