Muikkuja ja sipulia

  • 500-600 g perattuja muikkuja
  • 1 - 1,5 tl suolaa
  • 2 sipulia
  • mauste- tai mustapippuria (kokonaisena n.10 kpl, myllystä jauhettuna n. 1 tl)
  • 2 - 3 tl sitruunamehua
  • 0,5 - 1 ruukku tilliä tai 2-3 rkl kuivattua tilliä
  • vettä

1. Kuori sipulit, puolita ja leikkaa ne ohuiksi puolirenkaiksi tai silppua pieneksi niin halutessasi. Hienonna tilli.

2. Perkaa muikut, neulamuikuille riittää suolistaminen. Huuhdo kalat ja mausta ne 1 tl suolaa.

3. Lado muikut voideltuun uunivuokaan kerroksittain sipulin, tillisilpun ja pippurin kanssa. Pirskota päälle sitruunamehu ja loput suolasta. Liruttele päälle vähän vettä, kalojen ei tarvitse peittyä kokonaan.

4. Kypsennä 100-150 asteessa muikkujen koosta riippuen 1-2 tuntia eli kunnes ruodotkin ovat pehmenneet. Voit kypsentää muikut myös liedellä kannen alla hyvin miedolla tulella. Silloin ne kypsyvät 15-20 minuutissa, mutta isompien muikkujen ruodot eivät ehdi pehmitä syötäviksi. Tarjoa muikkujen kanssa esim. perunalunta ja höyrytettyjä porkkanapaloja.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat