Mainos

Muhiiko sinun talossasi kosteusvaurio?

Vaikka olettaisit talosi olevan terve, totuus voi yllättää. Paljastuva kosteus- ja homevaurio ei ole leikin paikka. Katso videolta vinkit homeen torjumiseen.

Lumisen talven jälkeen tämä kevät on ollut kosteusongelmille otollista aikaa. Sulamisvedet ovat saattaneet hakea reittinsä katoilta ja pihoilta juuri sinne, missä niitä vähiten kaivataan: ullakoille, yläpohjiin, alapohjiin ja kellareihin. Talon katto on voinut vioittua vuotavaksi lumikuorman vaikutuksesta, ja sulamisvesien reitit ojiin ja kaivoihin ovat mahdollisesti tukossa.

Silloin kun asukas tietää missä talon rakenteissa ja tiloissa kosteus- ja homevauriot herkimmin muhivat ja kuinka niiden estämiseksi ja etenemisen pysäyttämiseksi tulee toimia, hän voi välttää ikävyyksiä.

Torju homeongelmat

Osan pientalojen kosteus- ja homeongelmista aiheuttavat talon käytönaikaiset huollon laiminlyönnit. Vaikka pientalossa on usein kiinni omistaja-asukkaan koko omaisuus, silti siitä ei aina huolehdita riittävästi ja oikein. Nykyisin esteenä voi olla myös taitamattomuus, koska uudet talot tekniikkoineen ovat monimutkaisia.

Talon huolellinen ja oikeanlainen suunnittelu, rakentaminen, käyttö, huolto ja remontointi ovat perusehtoja hyvälle omakotiasumiselle. Meidän Talo -lehden huhtikuun numerossa on 20 sivun laajuinen juttupaketti, jossa joukko asiantuntijoita antaa neuvoja kosteus- ja homeongelmien torjumiseksi omakotitaloissa.

Katso Myös Jokakoti.fi-ohjelmassa esiintyneen Meidän Talo-lehden päätoimittajan Timo Pääskyn vinkit homeen torjumiseen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Teksti ja kuvat: Meidän Talo

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.