Muga Reserva 2000

  • Espanja, Rioja
  • Bodegas Muga, DOCa Rioja, Reserva
  • Alkon numero: 449177
  • Hinta 14,59 €

Bodegas Mugan on perustanut vuonna 1932 Isaac Muga. Vuodesta 1969 lähtien viiniliikettä ovat johtaneet Manuel ja Isaac nuorempi Muga. Viiniliikkeellä on 135 hehtaaria omia viinitarhoja Rioja Altan alueella. Mugalle perinteet ovat tärkeitä. Jopa niin tärkeitä että he kokevat perinteiden velvoittavan heitä yhtä voimakkaasti kuin mitä laki velvoittaa. Yhtälailla elegantti puun käyttö niin viinin valmistuksessa kuin rakennuksissakin korostuu kauttaaltaan.

Rypäleet (Tempranillo 70 %, Garnacha 20 %, Mazuelo, Graciano 10 %) tähän viiniin on saatu Obarenesin kukkuloiden kaakkoisrinteiltä Rioja Altasta 60 hehtaarin alueelta. Alueen ilmastoon vaikuttavat sekä Välimeri että Atlantti. Köynnökset ovat kasvaneet kalkkipitoisessa savimaassa, jossa on mukana lietettä. Viiniä on kypsytetty 6 kuukautta perinteisissä Riojan tammiastioissa, 24 kuukautta ranskalaisissa sekä amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja 12 kuukautta pulloissa.

Viinin väri on kirkas ja kirsikanpunainen, jossa on hiven tiilenpunaa. Tuoksu on puhdas, hieman nahkainen ja kohtalaisen runsas. Viinissä tammikypsytys on tasapainossa hyvän hedelmäisen elementin kanssa. Maultaan tämä keskitäyteläinen viini on maukkaan hedelmäinen, johon liittyy kirsikan maku sekä tammikypsytyksen tuoma nahkaisuus. Tanniinit ovat kehittyneet ja pehmeät. Jälkimaku on pitkä ja päättyy eleganttiin silkkiseen suutuntumaan. Kaunis ja klassinen Riojan viini.

Tarjoile tämä viini 16–18 asteisena mielellään dekantoituna jotta happi avaa viinin.

Minkä kanssa?

Tämä klassikkoviini sopii hienosti kesän juhlavampiin hetkiin. Grillattu fileepihvi tai entrecôte sekä perunagratiini ja punaviinikastike sopii loistavasti klassiselle Riojan viinille. Juustoksi valitsisin kovemmat ja aromaattiset juustot kuten Manchego tai mustaleima Emmenthal.

Viiniartikkeli: sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja