MTV3 tutustui Nokian uuteen tablettiin ja jättipuhelimeen

Nokia julkisti viime viikolla Abu Dhabissa koko joukon uusia mobiililaitteita, joista erityisesti Lumia 2520 -tablettitietokone keräsi runsaasti huomiota.

Yhtiö esittelee uutuustablettiaan tänään alkaneilla DigiExpo-messuilla Helsingissä. Uutuuslaitteista on esitteillä myös kuusituumaisella näytöllä varustettu Lumia 1520 -älypuhelin. MTV3 Uutiset otti tuntumaa syksyn kuumiin uutuuslaitteisiin.

Huomiota herättävä räikeän punainen tabletti

Lumia 2520 -tabletti on ulkoisesti värikäs poikkeus tabletrintamalla,  jossa laitteet ovat totutusti olleet mustia, harmaita tai valkoisia. Messuilla olleessa esittelymallissa on huomiota herättävä, kiiltäpäpintainen punainen kuori. Muita värivaihtoehtoja ovat valkoinen (kiiltäväpintainen) sekä mattapintaiset versiot syaanina ja mustana.

Kokonaisuus on tyylikäs, joskin kuoren osalta hieman muovisen oloinen. Lisäksi kuoriosan kiiltävä pinnoite tuntuu keräävän helposti sormenjälkiä. Laitteen rakenne on kuitenkin yhtenäinen ja sopivan jämäkkä. Lumia 2520 on myös mukavan kevyt käsitellä.

10,1-tuumainen HD-näyttö tarjoaa terävän kuvan kirkkailla väreillä höystettynä ja lisäksi katselukulmat ovat erittäin hyvät.

Nokian mukaan tabletin näyttöteknologian ansiosta laitetta voi käyttää hyvin ulkona kirkkaassa auringonvalossakin. Tätä ominaisuutta ei valitettavasti päästy testaamaan marraskuisen harmaana päivänä.

Laitteen takana on melko huomaamattoman kokoinen  Zeissin optiikalla varustettu 6,7 megapikselin kamera.

Lumia 2520 käyttää Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmää, joka on kevyempi versio Windows 8.1 -järjestelmästä. Käyttöjärjestelmä pyörii 2520:ssa varsin jouheasti. 

On kuitenkin syytä huomioida, että RT-versiossa eivät toimi Windowsin perinteiset työpöytäsovellukset, vaan kaikki käytettävät sovellukset ladataan sovelluskaupasta.

Lisävarusteena hankittava Nokia Power Keyboard vaikuttaa varsin pätevältä ratkaisulta. Näppäimistön pohjaan on integroitu ylimääräinen akku, joka tarjoaa käyttäjälle jopa viisi tuntia lisäaikaa työskentelylle. Näppäimistön takana on myös kaksi USB-liitäntää laitteiden liittämistä varten. Näppäimistön saa taitettua näytön suojaksi matkan ajaksi. Ratkaisu muistuttaa Microsoftin Surface-tabletista tuttua Type Cover -näppäimistöä.

Lumia 2520:n suositushinta on 680 euroa. Nokia Power Keyboard -näppäimistön suositushinta on 170 euroa.

Suuri phablet -puhelin

Lumia 1520 -kännykkä on Nokian vastaus suosiotaan kasvattaneeseen phablet-kategoriaan. Phablet-termillä viitataan suurella näytöllä varustettuihin älypuhelimiin. Lumia 1520:ssa on kuuden tuuman 1080p Full HD -näyttö.

Lisäksi laitteesta löytyy 20 megapikselin PureView-kamera optisella kuvanvakaimella. Kamera pitää sisällään myös useita säätömahdollisuuksia kuvaamiseen.

Suuresta näytöstään huolimatta Lumia 1520 tuntuu vielä kännykkämäiseltä. Suuri ja tarkka näyttö pystyy myös ottamaan täyden hyödyn irti Windows Phone -käyttöjärjestelmää hallitsevista tapahtumaruuduista.

1520:n pelkistetty ja selkeälinjainen design on hyvin tuttu muista Lumia-puhelimista. Käyttötuntuma on miellyttävä ja näytön laatu lisäksi kohdallaan. Lumia 1520 vaikuttaakin varsin varteenotettavalta vaihtoehdolta suurinäyttöistä puhelinta etsivälle.

Lumia 1520:n suositushinta on 730 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat