MTV Uutiset Ruotsissa: Perheenäiti kertoi kauhujen yöstä autolautalla tulipalon ja myrskyn keskellä – lapset itkivät hysteerisesti

3:37
Autolautta Stena Scandican tulipalo: matkustajat järkyttyneinä satamaan, saavat kriisiapua – MTV paikalla

Autolautta Stena Scandica saapui Nynäshamnin satamaan Ruotsissa tänään puoliltapäivin. Paikan päällä Nynäshamnissa on MTV Uutisten toimittaja Kari Lumikero, joka jutteli matkustajien kanssa.

MTV Uutiset Live kertoo ja näyttää kun tapahtuu. Se on toimitus, joka elää uutispäivää kanssasi.

Seuraa jatkuvaa lähetysvirtaa yhden ruudun kautta osoitteessa mtvuutiset.fi ja MTV Katsomossa.

Ajoneuvot ovat Lumikeron mukaan tulleet ulos laivalta ja jatkaneet matkaansa omiin kohteisiinsa. Autolautan matkustajat kuvailevat tilannetta kauhujen illaksi ja yöksi.

– Juttelin äsken kahden lapsen äidin kanssa, joka kertoi, ettei hän ole koskaan aiemmin tällaista kauhunhetkeä kokenut. Lapset itkivät hysteerisesti ja ihmiset pelkäsivät. Kaikille annettiin pelastusliivit, tilanne oli vakava, Lumikero kertoo.

Tilanne laivalla oli eilen illalla hyvin dramaattinen. Lumikeron mukaan laivalla oli tullut illansuussa hälytys ja hälytyslamput olivat syttyneet palaamaan, minkä jälkeen kaikki pimeni.

– Laivaan tuli täydellinen blackout, sähköt menivät. Kovassa myrskytuulessa laiva lähti ajelehtimaan kohti Gotlannin rannikkoa ja oli suuri vaara, että se olisi ajautunut karille. Silloin päätettiin hälyttää pelastushelikopterit paikalle.

Lumikeron mukaan kolmisenkymmentä ihmistä ehdittiin nostaa kopterilla kannelta ja sen jälkeen moottorit saatiin sen verran käyntiin, että laiva lähti liikkumaan. Tulipalossa vahingoittunut lautta kulki normaalia hitaammin, mutta oman moottorinsa voimin rannikkovartioston, hinaajan, meripelastuksen ja Ruotsin merenkulkuviraston saattamana.

Aluksella oli yhteensä noin 300 ihmistä. Nyt heidät kuljetetaan busseilla läheisiin hotelleihin, osa jatkaa matkaansa muilla tavoin. Kaikille matkustajille tarjotaan myös kriisiapua.

3:06
Toimittaja Kari Lumikero raportoi paikan päältä Nynäshamnista, mikä on ruotsalaislautan tilanne.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja