MTV Uutiset paikalla: Tällaista ruotsinlaivaa et ole ennen nähnyt – aavemaisilla käytävillä kaikuu hiljaisuus: "Ei täällä paljon ketään ole"

6:36
Katso video lähes autiosta ruotsinlaivasta.

MTV Uutiset kävi aistimassa erikoista tunnelmaa lähes tyhjällä ruotsinlaivalla.

Tahmea tanssilattia, jolle hädin tuskin mahtuu tanssimaan, herkkuja notkuva buffet, jossa jonotetaan kärsimättömänä ruokaa ja juomaa. Nämä ruotsinlaivalta tutut asiat ovat toistaiseksi saavuttamattomissa.  

Koronarajoitusten vuoksi keskeytetty laivaliikenne on jatkanut toimintaansa jo yli viikon ajan, 14. toukokuuta alkaen. Poikkeustilan vuoksi vapaa-ajan matkustamista ei toistaiseksi kuitenkaan suositella ja laivat saavat ottaa kyytiin vain rajallisen määrän asiakkaita, minkä vuoksi ne kulkevat lähes tyhjinä.

Tax free  -myymälä oli torstaina Tukholmasta Turkuun lähteneellä laivalla auki vain tunnin ajan ja ravintolassa oli tarjolla ruoka-annoksia muutaman tunnin. Viking Linen kapteeni Jan Enkvist kertoi, että matkustajia oli 300 ja henkilökuntaan kuuluvia 46.

Laivojen ravintolat avaavat ovensa 1. kesäkuuta, joten kapteeni toivoo matkustajamäärien lisääntyvän.

– Henkilökuntaa otetaan pikkuhiljaa takaisin. Meillä on aikomuksena kesäaikaan nostaa liikennöintiä niin, että johonkin hyväksyttyyn tasoon päästään. Normaaliin ei päästä, Enkvist sanoi.

Kapteenin mukaan laivalla on jopa helpompaa sopeutua uusiin koronarajoituksiin, koska siellä on muutenkin totuttu noudattamaan tiettyjä turvasäännöksiä.

– Laivahan näyttää ihan laivalta ulkoapäin, mutta sitten kun astutaan laivaan, niin ei täällä paljon ketään ole. Aika hiljaista, matkustaja Zina Kranck kommentoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja