MTV Sportin asiantuntijat: Kärjessä Hamilton, Rosberg ja Räikkönen

MTV Sportin F1-tiimin jäsenet ovat yksimielisesti sitä mieltä, että Mercedeksen Lewis Hamilton ja Nico Rosberg sekä Ferrarin Kimi Räikkönen ovat vahvimmassa asemassa alkavalla F1-kaudella.

MTV Sport pyysi asiantuntijoita veikkaamaan alkavan F1-kauden kuljettajien MM-sarjan kärkikolmikon:

Ossi Oikarinen, F1-tekniikan asiantuntija:

Hamilton, Rosberg, Räikkönen.

- Veikkaukseni perustuu autojen nopeuteen talvitesteissä ja luotettavuuteen. Vaikea sanoa, kuka tästä kolmikosta olisi suurin mestariehdokas. Tietysti Vettelin voi nostaa outsiderina mukaan riippuen siitä, miten hyvin Red Bull pääsee ongelmiensa päälle alkukaudesta.

Toni Vilander, F1-asiantuntija:

Hamilton, Rosberg, Räikkönen.

- Mersulla oli tosi vahva talvikausi. Heillä oli valmiimman oloista tekemistä kuin monilla muilla sen suhteen, miten testit vietiin läpi. Kimin puolesta puhuu tasaisuus, jolla hän pystyy viikonlopusta toiseen hyviin suorituksiin.

Mika Salo, F1-asiantuntija:

Hamilton, Rosberg, Räikkönen.

- Hamiltonilla ja Rosbergilla on vahva alkukausi, koska Mersu on niin paljon edellä kehityksessä. Uskon, etteivät muut pysty saamaan heitä pisteissä kiinni enää loppukaudesta. Kimillä on näytön paikka, hänen pitää hoitaa homma.

Sasha Ikonen, F1-lähetysten tuottaja:

Hamilton, Rosberg, Räikkönen.

- Mersu on niin kovassa tikissä tällä hetkellä, että se varmasti jatkuu pitkään myös kauden aikana. Hamilton on tietysti todella nopea. Nico oli jo viime kaudella tasaisen varma. Mersu-kuskit potkivat toisiaan eteenpäin eivätkä tee tyhmyyksiä. Jos Ferrari antaa Kimille kilpailukykyisen kaluston, niin kuin nyt näyttäisi, niin Kimi painaa hyvin läpi pitkän kauden. Veikkaan, että Alonson kanssa tulee kiukuttelua, mutta se on Alonson pää, joka helpommin pettää.

Oskari Saari, F1-selostaja:

Rosberg, Hamilton, Räikkönen.

- Minun top 3:ssani ovat molemmat Mercedes-kuljettajat, ehkä jopa järjestyksessä Rosberg, Hamilton. Yhdellä kierroksella Hamilton on nopeampi kuljettaja, muttei ehkä kisapituudella, jossa pitää vähän säästellä bensaa ja renkaita. Nico voi siinä kohtaa olla fiksumpi. Kolmanneksi kuljettajaksi nostan Kimin, pikkaisen sinivalkoisilla laseilla.

Lue myös:

    Uusimmat